Euroblech ligt op koers voor langverwachte comeback

Voor de 26e editie van de Euroblech hebben zich tot dusverre 1257 exposanten uit 39 landen ingeschreven. De internationale vakbeurs voor plaatbewerking zal na vier jaar voor het eerst weer live plaatsvinden van 25-28 oktober in Hannover.

Na een verplichte pauze van 4 jaar keert Euroblech weer terug in Hannover. Euroblech 2022 wordt gezien als een broodnodige technische update voor de plaatbewerkingssector.

Sinds de laatste versoepeling van de Covid-beperkingen is volgens beursorganisator Mack-Brooks Exhibitions de vraag naar standruimte enorm gestegen. De huidige exposantenlijst met 1257 bedrijven is goed voor een totale netto tentoonstellingsruimte van meer dan 88.000 vierkante meter. Voor het eerst zal Euroblech een negende beurshal hebben die zich richt op verbindingstechniek, een belangrijke groeimarkt in de e-mobiliteit en de algemene industriële sectoren.

Broodnodige technische update

Na een verplichte pauze markeert Euroblech 2022 de langverwachte comeback van face-to-face marketing en persoonlijke zakelijke bijeenkomsten. Vanaf oktober zal de show ook zijn gebruikelijke tweejaarlijkse evenementencyclus hervatten. “Er is een oprecht gevoel van opluchting en opwinding binnen de industrie. Euroblech 2022 wordt algemeen gezien als een broodnodige technische update voor de hele plaatbewerkingssector”, zegt Evelyn Warwick, Event Director van Euroblech. “Het is altijd de belangrijkste marktplaats in de branche geweest waar alles en iedereen samenkomt, en de editie van dit jaar biedt een belangrijke stimulans om de bedrijfsgroei op gang te brengen of te vernieuwen.”

Negen tentoonstellingshallen

Euroblech beslaat de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 26 en 27 op het beursterrein van Hannover. De nieuw toegevoegde hal 26 zal zich richten op verbindingstechnologie en ook exposanten van oppervlakte- en gereedschapstechnologie huisvesten die eerder in hal 13 waren gevestigd.

De beurs bestrijkt de hele plaatbewerkingstechnologieketen voor de productie van metalen prototypes, industriële componenten en consumentenonderdelen. Dit omvat machines, gereedschappen en IT-oplossingen voor snijden, ponsen en vormen, verbinden, lassen en bevestigen, oppervlaktebehandeling en -afwerking, procescontrole en kwaliteitsborging, machine-elementen en componenten, CAD/CAM/CIM-systemen, magazijn- en fabrieksapparatuur, materiaalrecycling en andere oplossingen voor het verwerken van metalen platen, buizen, profielen, kunststofhybriden en andere structuren.

Technologische wereldpremières

Exposanten komen van over de hele wereld en variëren van innovatieve start-ups en MKB’s tot grote internationale spelers. De grootste exposerende landen van dit jaar zijn Duitsland, Italië, Turkije, Zwitserland, China, Nederland, Spanje, België, Polen en Frankrijk.  Zoals altijd kunnen bezoekers van hen een indrukwekkende hoeveelheid live machinedemonstraties en technische wereldpremières verwachten.

“We kijken erg uit naar de buzz en opwinding op de beursvloer”, zegt Evelyn Warwick. “Uiteindelijk gaat er niets boven menselijke interactie: een face-to-face gesprek, een live demonstratie – dit alles is belangrijk om goede relaties op te bouwen en vertrouwen op te bouwen. We zijn verheugd dat Euroblech opnieuw een fysiek  platform zal  bieden waar tech-inkopers elkaar kunnen ontmoeten en in contact kunnen komen met toonaangevende leveranciers en innovators in de industrie.”

Noodzaak om te investeren

Traditioneel trekt Euroblech een hoog percentage bezoekers met beslissings- en inkoopbevoegdheid. “Er is een aanzienlijke behoefte voor fabrikanten om zich aan te passen aan de complexe en fluctuerende eisen van moderne markten”, legt Evelyn Warwick uit. “Veel van onze bezoekers zullen op zoek zijn naar geautomatiseerde, digitale en schaalbare oplossingen om de kostenefficiënte en duurzame productie van industriële componenten en consumentenonderdelen mogelijk te maken.  Bij Euroblech hebben ze directe toegang tot een breed spectrum aan techleveranciers. Dit zal hen in staat stellen om de beste gereedschappen, machines en materialen voor al hun plaatbewerkingsbehoeften te verkennen en erin te investeren.”

Meer informatie over Euroblech, bijvoorbeeld showprofiel, exposantenlijst, reizen, accommodatie, visuminformatie en Covid-veiligheidsmaatregelen, is hier beschikbaar.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Euroblech zit al op 1300 exposanten

13-07 Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de…

Plaatbewerking

Bystronic wapent zijn machinesystemen tegen cyberaanvallen

12-04 De twee bedrijven zullen hun eerste gezamenlijke oplossing voor het beschermen van de snij-,…

Plaatbewerking

Efficiënt ontbramen

18-12 De Fladder CC is een compacte machine met een footprint van slechts 1,5 vierkante…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Eerste event digitale Euroblech focust op omvormtechniek

14-04 Door Covid-19 is de Euroblech in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor plaatbewerking ter…

Plaatbewerking

Uitgestelde Euroblech gaat niet door

18-11 De uitgestelde Euroblech, die in maart zou plaatsvinden in Hannover, gaat niet door. De…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X