Ewac en De Rooij blij met gereviseerde kantbank

Ewac Medical in Broek op Langendijk, bouwer van systemen voor hydrotherapie, en De Rooij las- en constructie in Moerkapelle hebben onlangs hun kantbanken geheel laten reviseren door Holtech uit Zeist. Beide bedrijven stonden voor de keuze: vervangen we de oude kantbank of laten we hem reviseren en uitrusten met een nieuwe digitale besturing?

Vaak zijn het mechanische gedeelte en de hydrauliek immers nog in prima staat, maar is de besturing aan vervanging toe. “Voor een nieuwe kantbank van 3 meter ben je al gauw meer dan honderdduizend euro kwijt; voor reviseren daarentegen slechts een fractie hiervan”, aldus Rob van Tilburg, bedrijfschef van Ewac Medical. “In ons geval ging het om een analoog (ARA besturing) aangestuurde Safan kantbank van 3 meter, welke defect was geraakt tijdens het onderhoud. We hebben de hulp ingeroepen van Evert van Holland van Holtech. Zij hebben de kantbank volledig gestript en tot volle tevredenheid omgebouwd naar een moderne digitaal aangestuurde machine. Bovendien werd de kantbank daarbij voorzien van een DSP camerabeveiliging. Het niet meer beschikbaar zijn van reserveonderdelen is gelukkig voorbij.”

Volledige revisie
Ook Johan de Rooij, eigenaar-directeur van las- en constructiebedrijf De Rooij in Moerkapelle besloot zijn oude Beyeler van 3 meter werkbreedte door Holtech te laten reviseren. “Bij ons was ook het verschil in het kostenplaatje tussen een nieuwe kantbank en een revisie van doorslaggevende betekenis. Omdat het mechanisch gedeelte nog in prima staat was, met uitzondering van enkele hydraulische onderdelen, hebben we Holtech de opdracht gegeven om de kantbank geheel te reviseren. Hierbij is alles vernieuwd: de motoren voor de X- en R- as, de servo ventielen zijn vervangen door proportionele techniek, de complete bekabeling en de besturing. Alles is gedigitaliseerd en de kantbank is tevens voorzien van het nieuwe DSP beveiligingssysteem. Eigenlijk hebben we technisch gezien daardoor een nieuwe kantbank gekregen, waarmee we weer jaren vooruit kunnen. De revisie duurde wel wat langer dan gepland, maar is perfect uitgevoerd binnen de afgesproken begroting”, aldus een tevreden Johan de Rooij.

Holtech
Holtech kan niet alleen plaatbewerkingsmachines reviseren (inclusief de hydrauliek, de aandrijving, de elektrische besturing en de machinebeveiliging) maar ook componenten die niet meer door de oorspronkelijke leverancier te leveren zijn, vervangen door alternatieven. Daarnaast heeft Holtech besturingsystemen voor guillotinescharen en separate aanslagsystemen zoals voor zaagmachines. Ook op beveiligingsgebied is het bedrijf een specialist. Evert van Holland: “Wij leveren altijd een ‘all-in concept’, dus inclusief de noodzakelijke en verplichte machineveiligheid conform de geldende normen. Sinds eind 2014 zijn wij importeur van de bekende DSP-beveiligingen voor kantbanken. Deze camera bewaakt de zone rond de matrijs tegen knelgevaar. Wij hebben hiermee al heel wat kantbanken mogen beveiligen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Clever Bending automatiseert elke kantbank

26-02 Hij is per 1 februari in dienst getreden bij Clever Bending en is een…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Toeleveren

KSM viert 65 jaar bestaan

25-09 “In 1958 werd mijn opa Ferdinand Keulen, destijds al partner van Shell voor het…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?