Ewac en De Rooij blij met gereviseerde kantbank

Ewac Medical in Broek op Langendijk, bouwer van systemen voor hydrotherapie, en De Rooij las- en constructie in Moerkapelle hebben onlangs hun kantbanken geheel laten reviseren door Holtech uit Zeist. Beide bedrijven stonden voor de keuze: vervangen we de oude kantbank of laten we hem reviseren en uitrusten met een nieuwe digitale besturing?

Vaak zijn het mechanische gedeelte en de hydrauliek immers nog in prima staat, maar is de besturing aan vervanging toe. “Voor een nieuwe kantbank van 3 meter ben je al gauw meer dan honderdduizend euro kwijt; voor reviseren daarentegen slechts een fractie hiervan”, aldus Rob van Tilburg, bedrijfschef van Ewac Medical. “In ons geval ging het om een analoog (ARA besturing) aangestuurde Safan kantbank van 3 meter, welke defect was geraakt tijdens het onderhoud. We hebben de hulp ingeroepen van Evert van Holland van Holtech. Zij hebben de kantbank volledig gestript en tot volle tevredenheid omgebouwd naar een moderne digitaal aangestuurde machine. Bovendien werd de kantbank daarbij voorzien van een DSP camerabeveiliging. Het niet meer beschikbaar zijn van reserveonderdelen is gelukkig voorbij.”

Volledige revisie
Ook Johan de Rooij, eigenaar-directeur van las- en constructiebedrijf De Rooij in Moerkapelle besloot zijn oude Beyeler van 3 meter werkbreedte door Holtech te laten reviseren. “Bij ons was ook het verschil in het kostenplaatje tussen een nieuwe kantbank en een revisie van doorslaggevende betekenis. Omdat het mechanisch gedeelte nog in prima staat was, met uitzondering van enkele hydraulische onderdelen, hebben we Holtech de opdracht gegeven om de kantbank geheel te reviseren. Hierbij is alles vernieuwd: de motoren voor de X- en R- as, de servo ventielen zijn vervangen door proportionele techniek, de complete bekabeling en de besturing. Alles is gedigitaliseerd en de kantbank is tevens voorzien van het nieuwe DSP beveiligingssysteem. Eigenlijk hebben we technisch gezien daardoor een nieuwe kantbank gekregen, waarmee we weer jaren vooruit kunnen. De revisie duurde wel wat langer dan gepland, maar is perfect uitgevoerd binnen de afgesproken begroting”, aldus een tevreden Johan de Rooij.

Holtech
Holtech kan niet alleen plaatbewerkingsmachines reviseren (inclusief de hydrauliek, de aandrijving, de elektrische besturing en de machinebeveiliging) maar ook componenten die niet meer door de oorspronkelijke leverancier te leveren zijn, vervangen door alternatieven. Daarnaast heeft Holtech besturingsystemen voor guillotinescharen en separate aanslagsystemen zoals voor zaagmachines. Ook op beveiligingsgebied is het bedrijf een specialist. Evert van Holland: “Wij leveren altijd een ‘all-in concept’, dus inclusief de noodzakelijke en verplichte machineveiligheid conform de geldende normen. Sinds eind 2014 zijn wij importeur van de bekende DSP-beveiligingen voor kantbanken. Deze camera bewaakt de zone rond de matrijs tegen knelgevaar. Wij hebben hiermee al heel wat kantbanken mogen beveiligen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Toeleveren

Voorspellend onderhoud wordt de norm

02-03 Bij voorspellend onderhoud vindt de specifieke planning van onderhoudsactiviteiten plaats op basis van de…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X