Explosieveiligheidsdocument nodig?

0

PKM, adviseurs voor de metaal- en technische sector, heeft een telefonische check in het leven geroepen, waarmee in slechts 10 minuten tijd duidelijk wordt of u wel of niet over een Explosieveiligheidsdocument (EVD) moet beschikken. Dit beperkt de kans op een boete van de Arbo-inspectie.

Veel bedrijven die werken met explosie-gevaarlijke stoffen, zoals oplosmiddelen, verven en verfverdunners, ontvetters en bepaalde inkten, moeten beschikken over een EVD. Maar bij sommige bedrijven is het niet altijd even duidelijk of een EVD noodzakelijk is of niet. Zo kan houtstof en metaalstof in bepaalde hoeveelheden ook voor explosiegevaar zorgen. En dat laatste is niet bij iedereen bekend.

Voor een bedrijf dat bijvoorbeeld een coatingafdeling heeft, is het hebben van een EVD een duidelijke ‘ja’. Maar repareert u af en toe een machine, dan is het mogelijk dat dit toch nodig is. In geval van twijfel kan PKM via de telefonische check aangeven of een explosieveiligheidsdocument wel of niet nodig zal zijn. Naast het feit dat deze check u inzicht geeft, is het ook handig om te weten dat wanneer u een EVD nodig hebt, PKM deze voor u kan verzorgen.

Aanmelden voor de telefonische check kan via de website van PKM.