Exportseminar maakindustrie bij Voortman Steel Group

0

Sofon, leverancier van offertesoftware, organiseert op 29 oktober het Exportseminar Maakindustrie. De middag vindt plaats op locatie bij Sofon-klant Voortman Steel Group in Rijssen.

Een van de sprekers is dan ook Mark Voortman, Algemeen Directeur van de Voortman Steel Group. Hij laat de bezoekers deze dag middels een rondleiding en presentatie nader kennismaken zijn bedrijf, dat zich heeft ontwikkeld tot een internationaal georiënteerde en daardoor snelgroeiende producent van CNC-gestuurde productiemachines voor de staalverwerkende industrie. Ter ondersteuning van zijn vestigingen maakt Voortman gebruik van een uitgebreid agentennetwerk. Een bewuste keuze vanuit de overtuiging dat zo optimaal kan worden ingespeeld op specifieke marktwensen en -eisen. Tijdens deze middag zal Voortman zijn ervaringen delen over het uitrollen van een wereldwijd verkoopkanaal. Eén van de succesfactoren is voor Voortman de inzet van de offertesoftware van Sofon geweest.

Een andere spreker is Bart Jan Koopman, managing director van Fenedex. Hij zal spreken over de enorme kansen buiten Nederland voor de Nederlandse maakindustrie. Het Nederlandse bedrijfsleven kan meeliften met het herstel in Europa en Amerika en de groei in Azië. Bovendien zijn veel buitenlandse markten enorm groot ten opzichte van onze thuismarkt. Dat biedt dus mogelijkheden. Koopman zal uitleggen hoe men dat aanpakt.

Andere sprekers zijn Roel Winter, partner bij Delaware Consulting en Bert de Vries, manager Sales Benelux bij Sofon. Winter zal uitleggen hoe de kosten en het risico van internationaal zaken teruggedrongen kunnen worden. De Vries gaat in op de software van Sofon, waarmee foutloze offertes en contracten in no-time opgesteld kunnen worden, zelfs in de taal van de klant.

Tot slot zal ook Geert Nijkamp spreken. Hij is een praktijkman op het gebied van export en internationalisatie en auteur van het praktijkboek ‘De invloed van het internet op de Nederlandse export – Hoe houden wij onze voorsprong vast?’ Geert Nijkamp geeft zijn visie op de internationale positie van de Nederlandse maakindustrie. De aanwezigen krijgen deze middag handvatten aangereikt om tot een succesvolle internationale groeistrategie te komen. Vanuit de huidige economische situatie zal Geert Nijkamp laten zien dat er veel meer kansen zijn dan bedreigingen.

Klik hier voor aanmelden en meer informatie.