Extreem korte ombouwtijden bij langdraaien

De nieuwe speciale catalogus ‘Gereedschappen voor langdraaien’ van WNT bevat meer dan 11.000 kwaliteitsgereedschappen specifiek voor langdraaiautomaten, waarvan circa 5000 compleet nieuwe producten. Één daarvan is het XHeadClamp-systeem, waardoor het wisselen van plaat of geometrie binnen enkele seconden mogelijk is. Met dit slimme wisselkopsysteem worden machine-ombouwtijden significant gereduceerd en dus kosten bespaard – echter, dat is nog lang niet alles.

XHeadClamp is speciaal voor langdraaimachines ontwikkeld. Het heeft een modulaire koppeling. Het snel wisselen van het gereedschap wordt mogelijk gemaakt doordat het gereedschap uit twee onderdelen bestaat: de omtrekgeslepen vierkante schacht en een bijpassende kop. Deze kop kan uitgevoerd zijn voor verschillende wisselplaatgeometrieën. Vooral overtuigend is de eenvoudige handling. Normaal gesproken hoeft slechts één schroef losgedraaid te worden om de wisselkop te verwijderen en een nieuwe terug te plaatsen. Zonder noemenswaardige correcties kan aansluitend het volgende werkstuk bewerkt worden. Dat zorgt voor optimale efficiëntie aan de machine. Indien een wijziging aan het werkstuk noodzakelijk is of er een nieuw werkstuk moet worden ingesteld, dan kan dit met een geringe omsteltijd en met de hoogste montagezekerheid plaatsvinden. Het systeem is zo ontworpen dat een verkeerde montage van de kop onmogelijk is.

WNT

Dankzij de maximale tijdbesparing kunnen met het XHeadClamp-systeem machine-ombouwtijden significant gereduceerd worden. Daardoor worden kosten bespaard.

Maximale tijdsbesparing
“Met de XHeadClamp hebben wij een eersteklas systeem ontwikkeld dat de gereedschapwisseltijden zo sterk reduceert dat een maximale tijdsbesparing bij het verder bewerken van een werkstuk na het wisselen van een plaat mogelijk is. Daarnaast overtuigt het systeem door een hoge repeteernauwkeurigheid en stabiliteit”, legt Dirk Martin, productmanager bij WNT uit. “De snelle en veilige handling maar vooral de enorme flexibiliteit van het systeem, zal elke gebruiker verbazen”, benadrukt de specialist voor draaigereedschappen. Zo is het systeem niet alleen voor verschillende wisselplaatafmetingen gemaakt, maar kan men ook binnen dezelfde systeemgrootte elke andere wisselplaatgeometrie inzetten – om het even of deze links of rechts moet zijn. Daarnaast biedt WNT een brede keus aan wisselplaten aan, die voor de bewerking van vele materialen, zoals staal en non-ferro, maar ook voor superlegeringen zoals titaan of Inconel, uitermate geschikt zijn.

WNT

Ondanks het in enkele seconden wisselen van gereedschap- of geometrie overtuigt het XHeadClamp-systeem met een hoge repeteernauwkeurigheid en stabiliteit.

Koelmiddeltoevoer
Tot nu toe is het XHeadClamp-systeem nog zonder koelmiddeltoevoer, echter zal het dit jaar nog met koelmiddeltoevoer beschikbaar komen. “Wat betreft ontwikkelingstechnologie en overdrachtsmogelijkheden zijn we reeds zo ver, dat we ervan uitgaan met een geoptimaliseerd systeem met gerichte koeling de markt te betreden”, verraadt Dirk Martin alvast. “Daardoor hebben wij de mogelijkheid de performance nogmaals te verhogen”. Volgens de productmanager zijn beide koppelingen compatibel met elkaar.
Een informatieve productvideo alsmede uitgebreide informatie over het XHeadClamp-systeem staat op de homepage van WNT.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Walter presenteert drie nieuwe gereedschappen

05-02 De VHM-frezen MD340 en MD344 Supreme zijn nieuwe gereedschappen voor ISO P-materialen. De MD340…

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

MetaalNieuws Extra IM

Wat zijn de meest duurzame metalen?

02-08 Vooral in de wereld van technologie en industrie worden metalen vaak gebruikt vanwege hun…

Verspanen

Widia introduceert nieuwe wisselplaat voor het bewerken van aluminium

16-07 De AL Geometry wisselplaat wordt aangeboden in twee kwaliteiten voor een grotere veelzijdigheid bij…

Plaatbewerking

SafanDarley introduceert automatische gereedschapswisselaar Tool Mate

10-02 Met de uitbreiding van de Tool Mate biedt SafanDarley een divers en compleet aanbod…

Toeleveren

Design van GARANT producten opnieuw bekroond

02-02 In de categorie ‘werkplaats en gereedschap’ heeft het modulaire opbergsysteem GARANT Uni Line de…

Plaatbewerking

Oplossing zit vaak in het gereedschap

20-12 Van Kranen, die inmiddels ruim een jaar bij Wilson Tool actief is als European…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?