Fe Powertools breidt programma uit met Clamshells

Fe Powertools, leverancier van diverse powertools, heeft het programma uitgebreid met Clamshells. Dit zijn eigenlijk ook pijpbewerkingsmachines maar dan meer voor de wat grotere pijpdiameters tot 60”. Er is keuze uit een pneumatische of elektrisch aandrijving, stalen body of een body van aluminium.

Clamshells zijn eigenlijk ook pijpbewerkingsmachines, maar dan meer voor de wat grotere pijpdiameters tot 60”. Ze presteren zeer nauwkeurig en zijn eenvoudig in gebruik.

Deze splitframes worden al enkele jaren door Fe Powertools in het buitenland verkocht, maar vanaf heden zijn ze ook verkrijgbaar in Nederland. Ze zijn ideaal voor alle bewerkingen op pijpen en of buizen. Denk hierbij aan pijpen snijden, afschuinen en/of eindvoorbereiding.

Eenvoudig in gebruik

Dankzij het gesplitste frame-ontwerp kan het frame van de machine in tweeën worden gesplitst en gemakkelijk rond de buitenkant van de pijp worden gemonteerd. De clamshells zijn voorzien van sterke, stabiele pijpklemfittingen. Ze presteren zeer nauwkeurig en zijn eenvoudig in gebruik. “Snijden en afschuinen van pijpen/buizen met grote pijpdiameters is met deze clamshells een fluitje van een cent”, zegt Mark Korsten van FE Powertools. “Ook een verzinking of het maken van een flens vlakbewerking, het kan allemaal met onze clamshells. Ze zijn tevens ideaal voor het voorbereiden van lasnaden op buizen met een open uiteinde, variërend van ¾” tot 60 inch buitendiameter (DN20-1500). Dit allemaal op de meest voorkomende wanddiktes en materialen.”

Al 15 jaar FE Powertools

Fe Powertools, gevestigd in Alphen aan den Rijn, is niet meer weg te denken op de Nederlandse markt als importeur van diverse powertools. Het bedrijf, dat dit jaar alweer haar 15e verjaardag viert, is begonnen met kernboormachines en kernboren op de Nederlandse markt.

Fe Powertools is 15 jaar geleden begonnen met kernboormachines en kernboren op de Nederlandse markt. Daarna is het programma geleidelijk aan uitgebreid.

Fe Powertools is 15 jaar geleden begonnen met kernboormachines en kernboren op de Nederlandse markt. Daarna is het programma geleidelijk aan uitgebreid.

Daarna is het programma geleidelijk aan uitgebreid met laskantfreesmachines, pijpzaagmachines, buigmachines, pijpbewerkingsmachines, ponsmachines, slijp-, en schuurmiddelen en daarnaast alle toebehoren voor de metaal- en staalindustrie in de breedste zin van het woord. “We kiezen alleen voor de allerbeste gereedschappen van de hoogste kwaliteit met de juiste prijzen”, zegt Korsten. Hierdoor, maar natuurlijk ook dankzij de trouwe klanten, zijn we met Fe Powertools een partner voor velen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Fe Powertools: al 10 jaar ‘power’

15-05 Fe Powertools viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. In november is het zover. Inmiddels…

Verspanen

Fe Powertools breidt uit met Sword bandzagen

27-09 Fe Powertools heeft er een nieuw merk bandzagen erbij. Naast Lenox lintzagen levert het…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?