FME en Holland High Tech stimuleren exportmotor

0

In het Holland High Tech House op de Hannover Messe hebben Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter FME, en Amandus Lundqvist, voorzitter Holland High Tech, hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen beide organisaties het belang van de internationale profilering van de Nederlandse hightechsector.

FME heeft voor de tweede keer op rij, in opdracht van Holland High Tech, het Holland High Tech House op de Hannover Messe georganiseerd. Deze industriële vakbeurs is de grootste ter wereld en duurt tot en met 12 april. Holland High Tech is zowel in hal 2 Research & Technology als in hal 4 met de Nederlandse toeleverindustrie prominent aanwezig. Een speciaal uitgezette oranjeroute verbindt alle Nederlandse bedrijven die aanwezig zijn op de Hannover Messe Op deze manier wordt de gehele Nederlandse hightechsector – met vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen – gepresenteerd en daarmee Nederland als een belangrijk hightechland. Dezentjé Hamming: “Het Holland High Tech House illustreert de nauwe samenwerking tussen FME en Holland High Tech en is een prachtig voorbeeld van hoe we de Nederlandse hightechsector in het buitenland promoten.”

Export vergroten
FME en Holland High Tech zien beiden het belang in van het samen optrekken om de export voor de sector te vergroten. Lundqvist: “De topsector hightech heeft forse groeiambities en wil de export meer dan verdubbelen, van 32 miljard in 2009 tot 77 miljard in 2020. Dat gaat niet vanzelf. Bedrijfsleven, kenniswereld en overheid werken daarom samen. We hebben inmiddels een aantal doellanden benoemd. De kennis en expertise van FME komt daarbij goed van pas.”

Strategische reisagenda
Uiteindelijk leidt de samenwerking tot concrete acties, zoals het opstellen en uitvoeren van de strategische reisagenda. Dezentjé-Hamming: “Dankzij jarenlange ervaring in het organiseren van handelsmissies heeft FME veel kennis en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Zo werken wij al jaren uitstekend samen met Nederlandse ambassades. Door deze nauwe samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen kunnen we de ambities waarmaken.”