FNV Metaal kondigt acties aan in grootmetaal

Vandaag heeft FNV Metaal een voorultimatum gestuurd naar werkgeversorganisatie FME-CWM namens de leden die werken in de grootmetaal. De werknemers in de grootmetaal, zoals monteurs, lassers, elektrotechnici en metaalbewerkers, willen dat de voorgestelde nullijn voor een jaar in de cao Metalektro van tafel gaat. 

Zij willen waardering van vakwerk zien, met een fatsoenlijke loonontwikkeling om de inflatie te compenseren, afschaffing van de jeugdlonen en voor flexwerkers een betere naleving van de gemaakte cao-afspraken door werkgevers (Gelijk werk, gelijk loon). De werkgevers hebben t/m 12 juni aanstaande 12:00 uur om op het voorultimatum te reageren. De cao-onderhandelingen zijn verleden week dinsdag afgebroken door FNV Metaal, omdat het vertrouwen weg is gezien de onbegrijpelijke houding aan de kant van de werkgevers. FNV Metaal verbaast zich over de geringe bereidheid van werkgevers om positieve invulling te geven aan het Sociaal Akkoord en het Techniekpact in zaken als de bestrijding van concurrentie op arbeidsvoorwaarden door flexconstructies, sectorale organisatie van het 3e jaar WW, banen voor mensen met een beperking en een gezamenlijke aanpak van het tekort aan technische vakkrachten.

Actiedag op 21 juni
Jos Brocken, bestuurder FNV Metaal: “In het voorultimatum hebben wij duidelijk gemaakt waarop de werknemers in de grootmetaal beweging willen zien. Als de werkgevers echts iets willen doen om de grootmetaal aantrekkelijker te maken voor vakmensen, dan gaan wij het gesprek weer aan. Maar als ze verder gaan op de ingeslagen weg van achteruitgang voor werknemers, dan voorspel ik dat we binnenkort flink actie gaan voeren. Afgelopen dinsdag stonden er al tweehonderdvijftig werknemers voor het kantoor van FME-CWM die 6200 petities overhandigden aan de voorzitter Dezentjé Hamming. We proeven veel actiebereidheid, dus er komt een grootschaliger vervolg. Op 21 juni houden we in ieder geval een actiedag. De mensen willen waardering voelen voor het werk dat zij doen”.

Wiel Crins, werknemer in de grootmetaal: “Onze werkgevers moeten niet denken dat ze onder het mom van crisis achterover kunnen leunen en de hand op de knip houden. Dat moet anders, anders gaan wij actie voeren. En op korte termijn”.

Grootmetaal werkgevers willen naast een nullijn een jaar lang, en dus een enorme inlevering op koopkracht, minder zeggenschap over werktijden voor werknemers. Verder willen de werkgevers Adv-dagen kunnen afkopen en maatregelen afschaffen om langer gezond door te kunnen werken. Werknemers zien dit als een gebrek aan respect voor vaklieden. Met vorig jaar 3% omzetgroei en een groei van de export met 5% gaat het goed in de grootmetaal. Ook dit jaar wordt zo’n 4,5% groei verwacht. Dit zijn cijfers die de werkgevers zelf bevestigen.

De werknemers in de grootmetaal willen een structurele loonsverhoging van 2,5% om de inflatie te compenseren, dat de lage jeugdlonen worden afgeschaft, een betere naleving van de cao-afspraken over flexarbeid en de mogelijkheid van een 4-daagse werkweek.

Brocken: “Als je jongeren wilt bewegen om voor de techniek te kiezen, dan moet je komen met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden in loon, werktijden, zekerheid in een vast contract en goede opleidingen. Dat is precies wat we bij de FNV bedoelen met het motto ‘Gewoon goed werk’”.

Onder de cao Metalektro (grootmetaal) vallen ongeveer 150.000 werknemers. De FME-CWM is de werkgeversorganisatie in de Metalektro. Het tekort aan vaklieden wordt in 2016 geraamd op 155.000 in de technieksectoren. De cao-onderhandelingen zijn gestart op 23 april. 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Cao-onderhandelingen Metaal & Techniek afgebroken, acties dreigen

08-04 Vakbond FNV Metaal zal de werkgevers nu samen met de andere bonden op korte…

Personeel en Opleiding

Cao-overleg opgeschort; lonen grootste probleem

29-03 Werkgevers bieden per 1 juli 2024 5% en per 1 februari 2025 1,25% over…

Personeel en Opleiding

Afschaffing jeugdlonen heet hangijzer aan cao-tafel

18-03 FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie spreken van een impasse. Volgens hen weigeren…

Personeel en Opleiding

CNV: ‘Werknemers metalektro hebben inhaalslag te maken’

11-03 De bond gaat de cao-onderhandelingen, die op 21 maart starten, in met een inzet…

Personeel en Opleiding

Uitdagingen arbeidsmarkt belangrijk thema bij cao-gesprekken

19-02 “Allerlei factoren, zoals netcongestie, stikstofproblematiek, conflictsituaties in de wereld en de terugvallende wereldhandel, zorgen…

Personeel en Opleiding

FNV wil per 1 april 10% meer loon in nieuwe cao Metaal & Techniek

09-02 Dit staat in de voorstellenbrief die FNV Metaal heeft gestuurd naar de Federatie Werkgeversorganisaties…

Personeel en Opleiding

Metaalunie hoopt op evenwichtige cao

07-02 Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie, hoopt op een cao waarin het evenwicht tussen werkgevers…

Personeel en Opleiding

FNV: ‘Tijd voor goede loonsverhoging in cao Metalektro’

15-01 Dat staat in de cao-krant die onder de leden is verspreid. Hierin zijn alle…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV