FNV Metaal nodigt minister uit voor gesprek toekomst Siemens Hengelo

0
220

FNV Metaal heeft minister Wiebes in een brief opgeroepen om ook met de Siemens-medewerkers te gaan praten over mogelijkheden om werk voor Nederland te behouden. Eerder heeft de minister een gesprek met de Siemens-directie toegezegd aan de Tweede Kamer, om het verlies van 600 banen te voorkomen bij sluiting van de vestiging in Hengelo.

Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: “Het zomaar schrappen van 600 hoogwaardige banen is niet maatschappelijk verantwoord en niet in het belang van Nederland. We moeten alle ideeën verkennen om een succesvolle energietransitie te realiseren en tegelijkertijd behouden van werk in Nederland. De medewerkers van Siemens kennen als geen ander de mogelijkheden van hun hypermoderne fabriek. Het simpelweg sluiten van een vestiging is niet goed voor innovatief Nederland.”

Maatschappelijk belang
Het Siemensconcern verdient aan diverse projecten die van maatschappelijk belang zijn. Zo bouwen ze windmolenparken, spoornetwerken en infrastructuur zoals tunnels. Kuiper: “Siemens kan nu laten zien dat ze niet alleen verdienen aan bouwen voor het maatschappelijk belang, maar ook echt zelf maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederland, zoals deze megaconcerns ons graag doen geloven. Het wegorganiseren van 600 belangrijke, gezonde banen past daar in ieder geval niet bij. We hopen dat minister Wiebes dat benadrukt in zijn gesprek met Siemens.”

FNV Metaal verwacht op korte termijn een antwoord van de minister om een afvaardiging te kunnen sturen van Siemens-medewerkers.