Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI, Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Food Technology 2021 heft als doel om de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in de stijgers. Volgens Roeland Dobbelaer, programmadirecteur en uitgever van EVMI is er gekozen voor een breed programma rond vijf deelthema’s: “We willen zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten belichten, als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek. Voor de laatste zijn er de thema’s Fabriek van de toekomst en Foodlab.”

Nationale en internationale sprekers laten op 1 en 2 december hun licht schijnen op de foodproductie van de toekomst. Dobbelaer: “Het overkoepelende thema moest natuurlijk duurzaamheid zijn. We kunnen niet meer anders dan met man en macht zorgen dat de klimaatdoelen gehaald worden, daarvoor zijn grote inspanningen nodig, juist uit de foodbranche.”

Samenwerking met groot aantal kennispartners

De organisatoren van Food Technology werken samen met een groot aantal kennispartners die seminars verzorgen vanuit hun werkdomeinen. Voorbeelden hiervan zijn Keep Food Simple, IffI, NVC, Kennisplatform Labmanagers en HDN. Ook geven sprekers vanuit de bankensector (ING) en vanuit communicatiebureaus (Schuttelaar & Partners) adviezen over duurzaam ondernemen in de voedingsmiddelenindustrie voor de komende decennia.

Twee keynotesprekers

Beide congresdagen worden afgetrapt door twee gerenommeerde keynotesprekers. Op woensdag 1 december presenteert Prof. dr. Remko Boom, Hoogleraar Food Process Engineering WUR, een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken. Op donderdag 2 december houdt Prof. dr. Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU, een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt dat de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe is: gezonder en duurzamer.

Over Food Technology

De organisatie van Food Technology is in handen van Mikrocentrum en vakblad EVMI. De organisatie verwacht ruim 2.000 bezoekers afkomstig uit de wereld van de voedingsmiddelenindustrie, toelevering, hightech- en maakindustrie, onderzoeker en wetenschap. Food Technology is, na registratie via de website, gratis toegankelijk. Er is nog ruimte voor bedrijven en organisaties om zich te presenteren op Food Technology.

Direct aanmelden voor Food Technology.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Rol techniek cruciaal in voedingsindustrie

24-04 “Voedselproducenten werken iedere dag aan het verbeteren van ons voedsel. Tegelijkertijd vraagt de samenleving…

Verspanen

Industriële reinheidsketen komt bijeen op Clean Event

09-04 Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometers kunnen funest zijn voor het functioneren…

Bedrijf en Economie

Edwin de Zeeuw nieuwe directeur Mikrocentrum

16-10 De Zeeuw, die deze functie overneemt van Bert-Jan Woertman, brengt veel ervaring en expertise…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen – Precisiebeurs 2023

16-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Automatisering

Slimme automatisering is er, nu de implementatie nog

14-06 Van een cobotarm die patat bakt en een lopende band waar met vision technologie…

Oppervlaktetechniek

Alles over duurzame materialen en oppervlaktetechnieken op één dag

07-06 Duurzaamheid is niet langer een keuze: grondstof schaarste, maar ook het klimaat en de…

Verspanen

Doorbraak AM als volwaardige productietechnologie is aanstaande

08-03 Dit is ook het domein van Fraunhofer Innovation Platform bij de Universiteit Twente (FIP-AM@UT),…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV