Food Technology brengt voeding en machinebouw samen

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI, Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Food Technology 2021 heft als doel om de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Het congresprogramma van Food Technology, genaamd Food meets hightech, staat inmiddels al stevig in de stijgers. Volgens Roeland Dobbelaer, programmadirecteur en uitgever van EVMI is er gekozen voor een breed programma rond vijf deelthema’s: “We willen zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten belichten, als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek. Voor de laatste zijn er de thema’s Fabriek van de toekomst en Foodlab.”

Nationale en internationale sprekers laten op 1 en 2 december hun licht schijnen op de foodproductie van de toekomst. Dobbelaer: “Het overkoepelende thema moest natuurlijk duurzaamheid zijn. We kunnen niet meer anders dan met man en macht zorgen dat de klimaatdoelen gehaald worden, daarvoor zijn grote inspanningen nodig, juist uit de foodbranche.”

Samenwerking met groot aantal kennispartners

De organisatoren van Food Technology werken samen met een groot aantal kennispartners die seminars verzorgen vanuit hun werkdomeinen. Voorbeelden hiervan zijn Keep Food Simple, IffI, NVC, Kennisplatform Labmanagers en HDN. Ook geven sprekers vanuit de bankensector (ING) en vanuit communicatiebureaus (Schuttelaar & Partners) adviezen over duurzaam ondernemen in de voedingsmiddelenindustrie voor de komende decennia.

Twee keynotesprekers

Beide congresdagen worden afgetrapt door twee gerenommeerde keynotesprekers. Op woensdag 1 december presenteert Prof. dr. Remko Boom, Hoogleraar Food Process Engineering WUR, een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken. Op donderdag 2 december houdt Prof. dr. Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU, een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt dat de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe is: gezonder en duurzamer.

Over Food Technology

De organisatie van Food Technology is in handen van Mikrocentrum en vakblad EVMI. De organisatie verwacht ruim 2.000 bezoekers afkomstig uit de wereld van de voedingsmiddelenindustrie, toelevering, hightech- en maakindustrie, onderzoeker en wetenschap. Food Technology is, na registratie via de website, gratis toegankelijk. Er is nog ruimte voor bedrijven en organisaties om zich te presenteren op Food Technology.

Direct aanmelden voor Food Technology.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum met cursusaanbod naar Zuid-Holland

04-12 Deze strategische samenwerking sluit volgens Mikrocentrum naadloos aan op de groeiende behoefte in de…

Toeleveren

Hoe blijf je in 2025 onderscheidend in de machinebouw?

25-11 Even hard als de Nederlandse machinebouw groeit, nemen de uitdagingen in de sector toe.…

Verspanen

International Precision Conference podium voor topsprekers uit precisietechnologie

16-10 Vooraanstaande keynotesprekers bespreken hoe samenwerkingen binnen het Dutch Eco systeem bijdragen aan technologische innovatie…

Plaatbewerking

Mikrocentrum lanceert Sheet Metal Event 2025

16-09 Het nieuwe evenement zal worden gehouden in de Koningshof in Veldhoven en Mikrocentrum wordt…

Bedrijf en Economie

Duitse machinebouwers spelen in op dalende vraag uit auto-industrie

09-08 “De auto-industrie blijft een van de belangrijkste klantsectoren voor de Duitse gereedschapsmachine-industrie”, zegt Franz-Xaver…

Toeleveren

Kunststoffenbeurs viert 25e editie

15-07 De Kunststoffenbeurs, de vakbeurs voor innovatieve, slimme en duurzame oplossingen met kunststof en rubber,…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion zet in op digitalisering en automatisering

20-05 “Steeds meer maakbedrijven willen automatiseren. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo is er aanhoudende…

Toeleveren

Rol techniek cruciaal in voedingsindustrie

24-04 “Voedselproducenten werken iedere dag aan het verbeteren van ons voedsel. Tegelijkertijd vraagt de samenleving…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs