Food Technology kiest voor veilige datum

0

In goed overleg met exposanten, sprekers en overige betrokken organisaties wordt Food Technology van de winter naar het voorjaar van 2021 verplaatst. De nieuwe datum is 16 en 17 juni. Tevens is gekozen voor een nieuwe locatie: de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

De organisatoren van Food Technology 2021, Mikrocentrum en vakblad EVMI, polsten de afgelopen tijd regelmatig de meningen en adviezen van (potentiële) exposanten, sprekers en overige betrokken bedrijven en instellingen. Hierbij bemerkte de organisatie dat er behoefte was om het evenement te verzetten, vooral vanwege de ontwikkelingen en vooruitzichten rondom het coronavirus. Potentiële exposanten zijn enthousiast over dit nieuwe event maar waren afwachtend met het definitief inschrijven. Gezien de huidige situatie zijn er zorgen of het mogelijk is om in januari weer een volwaardige beurs met congres te kunnen organiseren. Men is het erover eens dat er in juni en op de ruimere beurslocatie van de Brabanthallen (in plaats van het Koningshof in Veldhoven) een volwaardig evenement, coronaproef georganiseerd kan worden.

Food Technology 2021

Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin? Kan men efficiënter produceren door onderhoud en uitval van voedselproducerende machines te voorspellen en zo voor te zijn? Welke alternatieven voor onze huidige etenswaren dragen bij aan voedselzekerheid? Feit is dat in 2050 ruim 9 miljard mensen van voedsel moeten worden voorzien. Om dit te bereiken is het van belang dat ook de voedingsmiddelenindustrie efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs geheel anders gaat produceren. Technologische innovaties spelen hierbij een sleutelrol. Een compleet overzicht en de laatste ontwikkelingen op weg naar de voedselketen van de toekomst.

Food Technology 2021 zal ruim 100 exposanten bieden en een uitgebreid congresprogramma met side events. Er worden 2.000 bezoekers verwacht voor de talrijke technologische innovaties en live demo’s.

Exposantenprofiel Food Technology 2021
Bedrijven, organisaties, onderwijs- en kennisinstellingen die zich bezig houden met de onderstaande thema’s kunnen zich profileren.
Fabriek van de toekomst:
O.a.: (Verpakkings)machines, toelevering machinebouw, sensoren, robotica, vision, camerasystemen, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, software, ICT, big data, AI, IoT, visualisatie, reiniging, klimaatbeheersing en smart maintenance
Duurzame en transparante keten:
O.a.: blockchain, track & trace, etiketteren, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakkingstechnologie en vertical farming (ledverlichting).
Food innovatie:
O.a.: voedsel van de toekomst, productontwikkeling, ingrediënten, plantaardige eiwitten, patenten, octrooien en foodprinting.
Veilig voedsel:
O.a.: hygiëne, veiligheid, certificering, beschermingsmiddelen, houdbaarheid kwaliteitsmanagement en procesbeheersing.
Food Lab:
O.a.: laboratoriumonderzoek, laboratoriumtechnologie, monitoring, labautomatisering, certificering en analysetechnieken.

Bezoekersprofiel
Food Technology 2021 richt zich op professionals werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn zowel ingenieurs, technici als managers die verantwoordelijk zijn voor de technische processen in de fabriek, maar ook levensmiddelentechnologen die bezig zijn met productontwikkeling, kwaliteitsmanagement en onderzoek.

Praktische gegevens:
Data: Woensdag 16 en donderdag 17 juni 2021
Openingstijden: 09.30 – 17.00 uur
Locatie: Brabanthallen Den Bosch
Gratis toegang voor bezoekers