Formnext blijft groeien

0

De vijfde editie van Formnext wordt gekenmerkt door een flinke groei aan exposanten. Ook de beursoppervlakte is fiks groter dan tijdens Formnext 2018.

Zes weken voor aanvang van de vakbeurs voor addivitieve productie hadden zich meer dan 740 exposanten aangemeld. Dat betekent een groei van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. Met een beursoppervlak van 50.000 vierkante meter is ook de omvang gegroeid, namelijk met 35 procent. Formnext 2019 heeft exposanten uit 34 landen, waaronder bijvoorbeeld Additive Industries, DMG Mori, Formlabs, GE, HP, Keyence, Renishaw, Siemens, SLM Solutions en Trumpf.

Formnext in Frankfurt toont alle noviteiten op het gebied van additive manufacturing en AM-processen, software, digitalisering, voorbewerking, additive manufacturing-oplossingen, nabewerking, oppervlakteafwerking via kwaliteitsborging en meettechnologie. “Met een breed scala aan oplossingen, evenals gevestigde en volledig nieuwe speciale onderwerpen, vormt Formnext opnieuw de wereldwijde benchmark voor additieve productie en moderne industriële productie”, aldus Sascha Wenzler, vice-president van Mesago Messe Frankfurt. De algemene focus van de beurs ligt op de efficiënte realisatie van producten en componenten, van ontwerp tot massaproductie. Tevens richt Formnext zich op kunststoffen. Dit is te danken aan nieuwe productiemethoden, de toename van machineprestaties en nieuwe materiaalontwikkelingen, zoals hoge temperatuur en composietmaterialen, die allemaal nieuwe toepassingen openen en mogelijk de vervanging van metalen componenten. Er is ook een ontwikkeling in de nabewerking gaande, iets dat ook uitvoerig aan bod zal komen. “Hier hebben veel bedrijven uit traditionele industriële sectoren marktkansen aangegrepen en innovatieve producten en technologieën ontwikkeld”, besluit Wenzler.

Formnext is van 19-22 november in het beurscomplex van Frankfurt.