Formnext vindt alleen virtueel plaats

0

Formnext, de internationale vakbeurs voor additive manufacturing, zal dit jaar alleen virtueel plaatsvinden. Dat gebeurt van 10 tot en met 13 november onder de titel Formnext Connect.

Tot dusverre was Formnext gepland als een hybride beurs, dat wil zeggen met een fysiek deel in beurscomplex Frankfurt en een aanvullende digitale component. Maar het toenemende aantal coronabesmettingen in Duitsland, Europa en de hele wereld heeft gezorgd voor grote onzekerheid bij exposanten en bezoekers. Dat maakt een Formnext-editie met de gebruikelijke kwaliteit volgens beursorganisator Mesago Messe Frankfurt onmogelijk. De teleurstelling is groot in Frankfurt, want alle maatregelen waren genomen om een veilige beurs te organiseren.

De huidige crisis heeft volgens de Formnext-organisator wel duidelijk gemaakt dat het potentieel van de additive manufacturing branche groot is bij de ontwikkeling van flexibele en gedecentraliseerde productie. AM zal een van de leidende technologieën zijn om uit de crisis te komen. Het gaat een grote rol spelen bij ontwikkeling van nieuwe producten, het opzetten van bestendige toeleverketens en de ontwikkeling van duurzame businessmodellen. ”Juist daarom is de uitwisseling van kennis tussen technologieaanbieders en -gebruikers dringend noodzakelijk en steken we alle energie in het vormgeven van een virtuele Formnext. Deze zal voor de wereldwijde AM-gemeenschap het centrale virtuele platform voor business en kennisuitwisseling zijn.”

Formnext Connect start op 10 november met een groot digitaal aanbod: exposantenpresentaties in showrooms (producten, informatie, video’s, chatfunctie, leadgeneratie en -opvolging), intelligente matchmaking met alle deelnemers ondersteund door kunstmatige intelligentie, live streams en on-demand uitzendingen van het kennisprogramma en webinars, alsmede mogelijkheden voor voor online meetings met exposanten.