Eén frees, vele mogelijkheden

Dormer Pramet lanceert een veelzijdige nieuwe serie frezen en wisselplaten. Deze aanvulling op het assortiment frezen van het bedrijf is een flexibele optie ter ondersteuning van vele uiteenlopende wisselplaatvormen en toepassingen die lopen van voor- tot nabewerken.

Dankzij de universele freesbody, die geschikt is voor achtkantige, ronde en vierkante wisselplaten, vermindert de nieuwe Pramet SOD05-frees de tijd voor het verwisselen van gereedschap en de voorraadkosten.  Daarnaast kan deze frees – verkrijgbaar in een breed maatbereik van 32 tot 125 mm – toegepast kan worden voor vlakfrezen, hoekfrezen, sleuffrezen, insteekfrezen en hellingfrezen in staal, roestvast staal, gietijzer en non-ferromaterialen.

Wisselplaten
Ter ondersteuning van de nieuwe frees heeft Dormer Pramet de serie met achtkantige (OD), ronde (RD) en vierkante (SD) wisselplaten uitgebreid. De OD-wisselplaat heeft acht snijkanten en een lage benodigde snijkracht, waardoor hij een efficiënte oplossing is voor vlakfrezen. De RD-wisselplaten op hun beurt zijn geschikt voor voorbewerken, ondiep contourfrezen en hellingfrezen met hoge voeding.

De SD-wisselplaten zijn voorzien van vier snijkanten en optioneel verkrijgbaar in een 90°-uitvoering voor hoekfrezen, waarbij een snedediepte van wel 10 mm mogelijk is. Alle wisselplaattypen hebben dezelfde radiale en axiale posities van de snijkanten, wat het programmeren van CNC-machines en handmatige toepassingen vergemakkelijkt.

Kleine diameter
Intussen heeft Dormer Pramet een nieuwe serie frezen voor kleine diameters (12 tot 40 mm) aangekondigd om het aanbod van efficiënte freesopties nog verder te vergroten. Omdat de frezen een groot aantal tanden hebben, is de productiviteit toegenomen en zijn ze ideaal voor draaifrezen.

Ter ondersteuning van deze nieuwe frees is een serie efficiënte SOMT 05-wisselplaten ontwikkeld. De enkelzijdige wisselplaten hebben vier snijkanten, zijn geschikt voor algemene bewerkingen en kunnen een snedediepte van maximaal 4,5 mm halen.  De wisselplaten kenmerken zich door een puntige geometrie met een smalle positieve T-fase en kunnen gebruikt worden voor vlakfrezen, ondiep sleuffrezen en insteekfrezen in staal, roestvast staal en gietijzer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Dormer Pramet neemt Indiase fabrikant Miranda Tools over

08-02 De overname verbetert de productiemogelijkheden van Dormer Pramet, wereldwijde fabrikant en leverancier van verspanende…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X