Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Onlangs had de ‘Dag van de Techniek’ zijn primeur in ons Oisterwijk/Moergestel. Dit sympathieke initiatief van Midpoint Brabant wordt al een aantal jaren in naburige gemeenten georganiseerd. Nu dus ook in onze standplaats van De Cromvoirtse. Het was een no-brainer of we hieraan mee wilde doen. Het is immers een dag voor iedereen die techniek fantastisch vindt, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met mooie technische beroepen, interessante informatie krijgen en op diverse locaties zelf(s) kunnen ervaren hoe het is om actief bezig te zijn met techniek. Om mensen enthousiast te maken voor ons vak gooiden we dan ook graag onze deuren wagenwijd open.

Column Ronnie van den Hurk

Het ligt er natuurlijk megatondik bovenop wat het doel is van deze speciale open bedrijvenroute. Voor technische bedrijven én opleidingen is het helaas nog steeds een uitdaging om aan mensen te komen. Niet toevallig zijn dit dus de partners, samen met de gemeenten. In het hele land groeit het evenement gestaag door. Ook in onze regio Midden-Brabant, daar zitten we al op vier deelnemende gemeenten, negentien onderwijsinstellingen en 87 bedrijven. Dat dit nodig is merken wij zelf uiteraard ook. Een deel kunnen we opvangen met automatisering en robotisering en door creatief letterlijk en figuurlijk over grenzen heen te denken.

Maar waar we eerst nog enigszins terecht konden in Polen en andere Oost-Europese landen, wordt ook daar de spoeling steeds dunner. Bovendien is de kunst om mensen te behouden, omdat het werk fysiek wat zwaarder kan zijn zoals bij het uitsorteren, of omdat medewerkers uit het buitenland lastiger te binden zijn, vanwege hun cultuur of omdat ze weer bij hun familie willen zijn. Daarom investeren wij in dit event én in samenwerkingsverbanden met het technische beroepsonderwijs, zoals ROBO Tilburg, stages en BBL werkplekken voor studenten.

Tijdens de succesvolle ‘Dag van’ hadden we een aardige ‘concurrent’ om tegen te knokken, het weer. De mussen vielen spreekwoordelijk van het dak. Maar het was vooral de waardering van onze gasten die onze medewerkers rode koontjes bezorgden. We hadden dan ook alles uit de kast getrokken. Hierbij werkte een populair spel als een magneet op de jeugdige bezoekers, ze konden raden hoeveel een megazware plaat woog. Als wij met deze dag de jeugd ook maar een beetje voor ons vak hebben kunnen winnen, zijn zij straks hun gewicht in goud waard. Ik wens hen en jullie allemaal een welverdiende en fijne vakantie. En geniet van het weer!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

‘Charles’

21-05 Bart had al vroeg belangstelling gekregen voor de onderneming. Als klein jongetje ging hij…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

26-02 Met ruim 2000m2 biedt deze bedrijfshal precies het groeiperspectief dat we zochten in Oisterwijk.…

TechnishowNieuws

Han van Rijn houdt overname-spreekuur op TechniShow

29-01 Han van Rijn begeleidt al meer dan 30 jaar ondernemers in de technische sector…

Columns

Vrijdag vrij!

18-12 Het jaar 2023 was voor veel ondernemers een bewogen jaar. De coronaperiode ligt achter…

Plaatbewerking

De Cromvoirtse vergroot capaciteit met nieuwe uitbreiding in Oisterwijk

06-11 Het besluit om uit te breiden komt voort uit de groeiende behoefte aan ruimte,…

Columns

Een coach

25-10 Het bleek een gouden greep. Inmiddels had hij een groot bedrijfspand en dertig medewerkers.…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

23-10 Maar voordat u het hier ook niet meer kunt bevatten, laat ik eerst even…

Bedrijf en Economie

Groene pluim voor De Cromvoirtse

09-10 De Cromvoirtse levert metaal op maat in bouwpakketten, zoals RVS-onderdelen voor grote bakkerijmachines, of…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV