Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Onlangs had de ‘Dag van de Techniek’ zijn primeur in ons Oisterwijk/Moergestel. Dit sympathieke initiatief van Midpoint Brabant wordt al een aantal jaren in naburige gemeenten georganiseerd. Nu dus ook in onze standplaats van De Cromvoirtse. Het was een no-brainer of we hieraan mee wilde doen. Het is immers een dag voor iedereen die techniek fantastisch vindt, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met mooie technische beroepen, interessante informatie krijgen en op diverse locaties zelf(s) kunnen ervaren hoe het is om actief bezig te zijn met techniek. Om mensen enthousiast te maken voor ons vak gooiden we dan ook graag onze deuren wagenwijd open.

Column Ronnie van den Hurk

Het ligt er natuurlijk megatondik bovenop wat het doel is van deze speciale open bedrijvenroute. Voor technische bedrijven én opleidingen is het helaas nog steeds een uitdaging om aan mensen te komen. Niet toevallig zijn dit dus de partners, samen met de gemeenten. In het hele land groeit het evenement gestaag door. Ook in onze regio Midden-Brabant, daar zitten we al op vier deelnemende gemeenten, negentien onderwijsinstellingen en 87 bedrijven. Dat dit nodig is merken wij zelf uiteraard ook. Een deel kunnen we opvangen met automatisering en robotisering en door creatief letterlijk en figuurlijk over grenzen heen te denken.

Maar waar we eerst nog enigszins terecht konden in Polen en andere Oost-Europese landen, wordt ook daar de spoeling steeds dunner. Bovendien is de kunst om mensen te behouden, omdat het werk fysiek wat zwaarder kan zijn zoals bij het uitsorteren, of omdat medewerkers uit het buitenland lastiger te binden zijn, vanwege hun cultuur of omdat ze weer bij hun familie willen zijn. Daarom investeren wij in dit event én in samenwerkingsverbanden met het technische beroepsonderwijs, zoals ROBO Tilburg, stages en BBL werkplekken voor studenten.

Tijdens de succesvolle ‘Dag van’ hadden we een aardige ‘concurrent’ om tegen te knokken, het weer. De mussen vielen spreekwoordelijk van het dak. Maar het was vooral de waardering van onze gasten die onze medewerkers rode koontjes bezorgden. We hadden dan ook alles uit de kast getrokken. Hierbij werkte een populair spel als een magneet op de jeugdige bezoekers, ze konden raden hoeveel een megazware plaat woog. Als wij met deze dag de jeugd ook maar een beetje voor ons vak hebben kunnen winnen, zijn zij straks hun gewicht in goud waard. Ik wens hen en jullie allemaal een welverdiende en fijne vakantie. En geniet van het weer!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Belastingdienst

19-09 Ooit had hij het bedrijf overgenomen en van een traditionele verspaner omgebouwd tot een…

Columns

Vakantie

17-07 De maanden van mindere omzet en orderintake zijn begonnen. Klanten betalen wat later, want…

Columns

Bellen

19-06 Angst voor het onbekende en angst voor weinig interesse in zijn bedrijf en daardoor…

Columns

Reputatie

25-04 Hij liet graag zien hoe succesvol hij was. Strakke pakken met spierwitte overhemden, voor…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

11-04 In een flits d(w)alen m’n gedachten af naar de nieuwste stap in de optimalisatie…

Columns

Een stap terug?

27-02 Anton was ooit begonnen als servicemonteur bij de onderneming, een machinebouwer voor de bouwstoffenindustrie.…

Plaatbewerking

De Cromvoirtse maakt bestellen weer wat makkelijker voor machinebouwer

13-02 De Cromvoirtse, leverancier van metaal op maat met vestigingen in Oisterwijk en Nuth, is…

Plaatbewerking

De Cromvoirtse vergroot watersnijcapaciteit

16-01 De leverancier van snel metaal op maat zag een aantal jaren geleden in haar…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema