Geavanceerde voorbehandeling las- en laserproducten Kamp Coating

Dankzij de recent in gebruik genomen KTL (e-coat) lijn en de zwaar coatwerklijn behoort Kamp Coating Groep tot de meest moderne en complete oppervlaktebehandelaars. In de vestiging in Apeldoorn beschikt de groep over geavanceerde coatlijnen qua efficiënt werken, kwaliteitsnormen en mogelijkheden.

In de ruim 7.000 vierkante meter productieruimte wordt met een ‘no hangover’ systeem gewerkt. Dit houdt in dat in dezelfde lijn de voorbehandeling, de KTL lak en de poedercoating wordt aangebracht. Hierdoor is handling geminimaliseerd waardoor de prijs-kwaliteitverhouding is verbeterd en de doorloopsnelheid optimaal is.

Van levensbelang
Een duurzaam coatingsysteem begint bij een uitstekende voorbehandeling. Wals- en laserhuid, oxiden en lasvervuilingen worden bij Kamp Coating extra gereinigd en verwijderd met een dubbel beitsbad in de uitgebreide badenreeks. Daarna worden de producten van een zinkfosfaatlaag voorzien. Elders wordt dit beitsen vaak vervangen door een minder goed alternatief, waardoor de verontreinigingen onder de coatlaag blijven zitten met alle gevolgen van dien.

De badenreeks in Apeldoorn telt vijftien chemiebaden en heeft korte takttijden door de moderne PLC gestuurde lijn. Per product kan een specifieke behandeling en verblijftijd ingesteld worden dankzij de moderne procesautomatisering. Als chemische voorbehandeling niet volstaat, kan gekozen worden voor inline machinaal stralen.

KTL en poedercoaten
Door de vele voorbehandelingrecepten kunnen alle mogelijke soorten staal, verzinkt staal of aluminium worden behandeld. Hierna kan gekozen worden uit de verschillende oppervlaktebehandelingen: alleen KTL, KTL met poedercoating of 2 lagen poedercoating. De afmetingen van de chemische voorbehandelingsbaden en het KTL bad zijn 5100x2500x700 mm. KTL is een hoogwaardige behandeling met een watergedragen primer, ontwikkeld door de automobielindustrie. De zwarte epoxylaag biedt in combinatie met de juiste voorbehandeling een optimale weerstand tegen corrosie. Steeds meer bedrijven schakelen over op deze duurzame primer vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Naast de lange levensduurverwachting is het milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld verzinken en natlakken.

Zwaar coatwerk
Nog geen jaar operationeel en nu al blijkt volgens Kamp Coating ook de zware coatlijn een schot in de roos. Wie zwaar werk met hoge visuele eisen heeft, kijkt zijn ogen uit. Aan deze coatlijn kunnen producten tot maar liefst 8 m lang, 2,6 m hoog en 2 m breed gestraald worden met een volautomatisch inline straalinstallatie met 12 turbines. Onderdelen tot 2000 kg kunnen hier worden voorzien van een duurzaam coatingsysteem naar keuze. Verfraaien en verduurzamen van hoogwaardige technisch producten met de gewenste prijs/kwaliteitverhouding, daar draait het om bij Kamp Coating Groep.

Naast de hoofdvestiging in Apeldoorn, heeft de groep ook poedercoatvestigingen in Emmen, Vianen en Eindhoven. Ook in deze laatste vestiging, Efté Coating, kan middels chromateren en zirkoniseren een goede basis worden gelegd voor aluminium producten. Daarnaast kan de klant hier terecht voor kwalitatief hoogwaardig natlakwerk en voor anodiseerwerk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Poedercoaten in razend tempo

11-05 Deze meting onderstreepte namelijk dat er dankzij het stilstaande-luchtprincipe vrijwel geen warmteverlies optreedt als…

Oppervlaktetechniek

Jansen Poedercoating houdt gasrekening binnen de perken met infrarood oven

14-03 Dat gasverbruik is wel een ding, met de torenhoge prijzen van tegenwoordig. Ook Jansen…

Oppervlaktetechniek

Groeiende populariteit infrarood poedercoatovens

14-02 Het ontwikkelen, bouwen en installeren van complete poedercoatsystemen is uitgegroeid tot een belangrijke activiteit…

Oppervlaktetechniek

Oppervlaktebehandelaars: hogere prijzen en langere leveringstijden

10-11 De afgelopen maanden krijgt de brancheorganisatie steeds vaker van haar leden te horen dat…

Oppervlaktetechniek

ICH poedercoat tot 7 meter lang

23-02 Familiebedrijf Industrie Coating Harderwijk is ontstaan uit autoschade-herstelbedrijf Van den Broek. Naast schade-herstelwerkzaamheden behoorde industrieel…

Plaatbewerking

DelwiGroenink verbetert efficiëntie dankzij nieuw bedrijfsconcept

11-02 Machinefabriek DelwiGroenink in Enschede heeft recent een nieuw bedrijfsconcept ontwikkeld en ingevoerd. De wensen,…

Oppervlaktetechniek

Gave wandkalender Cromax met Yamaha MotoGP-team

11-12 Cromax, een lakmerk van Axalta, heeft zijn kalender voor 2020 onthuld. Deze is gemaakt…

Oppervlaktetechniek

Hessels installeert hypermoderne poedercoatinglijn

23-10 Hessels Poedercoating in Breda neemt vanaf 28 oktober een nieuwe poedercoatinglijn in gebruik. Deze…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen