Gezamenlijke hobby leidt tot multifunctionele vuurkorf/BBQ

Laserworx in Leek, totaalleverancier voor snij- en zetwerk, heeft de handen ineen geslagen met plaatsgenoten Promovisionmodels en Tekenbureau Van der Graaf om in deze coronatijd een betaalbare en multifunctionele vuurkorf/BBQ te ontwikkelen en produceren. Na veelvuldig testen is hier een mooi en bruikbaar product uit voort gekomen.

Onder het genot van een drankje en een hapje ontstaan vaak de leukste ideeën en samenwerkingen. Dat was ook hier het geval. Promovisionmodels, Tekenbureau Van der Graaf en Laserworx hebben hun gezamenlijke hobby vorm gegeven tot de ultieme barbecue ervaring. De verschillende achtergronden en expertises hebben gezorgd voor een multifunctionele vuurkorf/barbecue.

Voor elk wat wils

Del Nord’ is modulair opgebouwd en inmiddels in drie standaard uitvoeringen en drie uitstralingen verkrijgbaar. “In blanke CorTen uitvoering, geroest Corten en in hittebestendige kachellak is er voor elk wat wils”, aldus Nanet Por van Promovision Models. “Waar we normaliter modellen over heel de wereld inzetten bij promotieactiviteiten zoals de MotoGP, WorldSuperBike of vakbeurzen, zitten we nu volop in de metaalwereld. Samen met Van der Graaf en Laserworx hebben we onze BBQ-hobby vorm gegeven naar een product dat mooi en stijlvol in huiselijke omgeving gebruikt kan worden, maar wat ook zeker niet misstaat in de horeca.”

De lounge, standaard en Excellent bieden volgens Nanet voor elk wat wils, tegen een betaalbare prijs. “Vergelijkbare merken vragen soms wel het driedubbele, terwijl uitbreidingen niet mogelijk zijn. Heb je de ‘Del Nord’ lounge-variant ooit gekocht, dan kun je altijd nog het andere tussendeel bestellen om met de set te kunnen variëren. Daarnaast heeft de ‘Del Nord’ een handig haakssyteem voor de optionele extra’s.”

Doorontwikkelen

Tijdens de coronacrisis is er met de beschikbaar gekomen extra tijd een model productiegereed gemaakt. Het is volop getest door zowel eigen medewerkers als BBQ-professionals. “De enthousiaste reacties, maar ook goede suggesties zijn meegenomen in de drie huidige varianten”, vertelt Wim Oostra van Laserworx. “Door Tekenbureau van der Graaf wordt nu volop doorontwikkeld met extra mogelijkheden, uitbreidingen en uitvoeringen. Een statafel met houten blad, ice-bucket en pizzagrill staan op het wensenlijstje.”

Het voornaamste doel van Del Nord is om mensen een betaalbare BBQ-ervaring te geven met vrienden en familie. Daarnaast wordt het lokaal geproduceerd met hoogwaardige grondstoffen. “Maar het is ook erg mooi om te zien dat dit product, in deze rare tijd, voor net even wat extra werk zorgt”, sluit Nanet af.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

‘Slimme fabriek’ van Laserworx krijgt vorm

27-10 Met de installatie van een 12 kW lasersnijmachine en een zware kantbank van Bystronic,…

Plaatbewerking

Wim Oostra start tweede bedrijf eSBN

16-01 Wim Oostra, directeur/eigenaar van Laserworx in Leek, is per 1 januari gestart met ‘eigen…

Plaatbewerking

Laserworx produceert kleine series in plaatwerk efficiënt met PROfirst CADCAM & Calculatie

31-05 Het jonge bedrijf Laserworx in Leek is opgericht door twee ervaren plaatwerkers met ruim…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X