GFMS geeft nieuwe generatie draadvonkmachines vijf nieuwe functies

GF Machining Solutions heeft de AgieCharmilles CUT P Pro serie voorzien van vijf nieuwe functies: ISPS, iWire, Turbo Tech, SMART draad en Uniqua. Daarnaast maakt de unieke Quadrax-fix tafelconstructie een maximale tafelbelasting mogelijk, hebben de X-Y en U-V richtingen dezelfde slag en is er een gepatenteerd botsingssysteem met een dubbel meetsysteem. Dankzij deze uitrusting biedt de nieuwe generatie EDM-machines een hoge flexibiliteit en snelheid, maximale efficiëntie, lagere kosten en minder impact op het milieu door een lager draadverbruik.

De AgieCharmilles CUT P 550 Pro, een van de nieuwste generatie draadvonkmachines, heeft alle innovaties die nodig zijn om de productiviteit te verhogen.

Een van de nieuwe functies die we tegenkomen in de AgieCharmilles CUT P Pro draadvonkmachine is de ISPS-module. Dit intelligente vonkbeschermingssysteem optimaliseert het snijproces zonder risico op draadbreuk. De functie werkt samen met het Spark Track-platform dat de vonkendistributie langs de hele draad bewaakt. Met behulp van de gegevens die Spark Track verzamelt en verwerkt, kan ISPS de snijparameters automatisch regelen en aanpassen. Dit zorgt voor een verbeterd en veilig snijproces dat draadbreuk voorkomt en een optimale machine-efficiëntie biedt. De machine past zich automatisch aan de verschillende snijvereisten aan zonder dat fijnafstelling nodig is. Hierdoor is het resultaat vanaf de eerste snede perfect.

Minder draadverbruik

De iWire add-on softwaremodule, gebaseerd op het Spark Track platform, vermindert het draadgebruik, vooral voor werkstukken met grote hoogteverschillen of wanneer de boven- of onderkant van de draad niet tegen het werkstuk geplaatst kan worden. Hoeveel het draadverbruik gereduceerd kan worden hangt af van de werkomstandigheden en de toepassing. De beste prestaties worden bereikt met gecertificeerde draden van GF Machining Solutions. De SMART-draadspoelen zijn uitgerust met RFID-chips die de karakteristieke en traceerbaarheidsgegevens van de draad opslaan. SMART-draad controleert automatisch de draad die op de machine is geladen om elke keer weer een correct gebruik te garanderen.

Snelheid en precisie

Een andere nieuwe standaardtechnologie in de CUT P Pro draadvonkmachines is Turbo Tech. Deze technologie is sneller dan de Speed technologie die momenteel gebruikt wordt en vormt een compromis tussen snelheid en nauwkeurigheid in zowel goede als slechte spoelomstandigheden. Turbo Tech is beschikbaar voor alle messing draden en integreert met het Uniqua besturingssysteem of de AC CUT HMI. Met een hogere productiviteit en minder draadverbruik is de technologie even modern als duurzaam.

Intuïtieve gebruikersinterfac

De gebruikersinterface van Uniqua verhoogt de productiviteit en stelt gebruikters in staat om op elk moment de prioriteiten te bekijken om het maximale uit de machines te halen. Dankzij een intuïtieve workflow en snelle leercurve vereenvoudigt de gebruikersinterface het werk van de operator door zich aan te passen aan de manier van werken. De operator kan ook gemakkelijk de werkvloer beheren en het programma aanpassen. Geïntegreerde assistentie en instructies zijn altijd beschikbaar. Daarom is Uniqua een gebruiksvriendelijke oplossing voor gebruikers die gewend zijn aan ISO-programmering, maar ook voor beginners.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

GF Machining Solution introduceert CAM-software voor laser machines

19-07 De nieuwe LaserCAM software biedt verbeterde rekensnelheden, waardoor de tijd die nodig is voor…

Verspanen

Anteryon bewerkt exotisch glas nauwkeurig en productief met Mikron

23-11 De materiaaleigenschappen van glas bieden veel voordelen voor Anteryon, echter is het bewerkingsproces redelijk…

Verspanen

Nat verspanen van grafiet is teamprestatie

27-06 Het verspanen van grafiet is nog altijd een flinke uitdaging voor gereedschap- en matrijzenmakers.…

Verspanen

GF Machining Solutions ontwikkelt machines voor matrijzenbouw

20-12 De vijfassige MILL P 800 US is ontwikkeld als een compact bewerkingscentrum voor hoognauwkeurige…

Verspanen

GF Machining Solutions legt focus op medische technologie

23-07 Het Medical Solutions Center herbergt alle machines (lasermachines, 3D-metaalprinters, bewerkingscentra en draad- en zinkvonkmachines)…

Verspanen

GF Machining Solutions ondersteunt KSF bij ontwikkeling van medische productieprocessen

16-06 KSF is gevestigd in Tuttlingen (D) en is onderdeel van Hochschule Furtwangen, een van…

Bedrijf en Economie

Nog 15 gegadigden voor TechniShow Awards

27-01 After an initial assessment by the professional jury, 15 exhibitors from the upcoming TechniShow…

Automatisering

Niemand wil ontbreken op EMO

11-09 Alle belangrijke fabrikanten van productietechniek presenteren zich van 16 tot en met 21 september…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema