Goede lagers verhogen betrouwbaarheid

0

Op de stand van SKF kunnen EMO-bezoekers ontdekken hoe de prestaties en betrouwbaarheid van werktuigmachines met behulp van lager-oplossingen verbeterd kunnen worden.

SKF zal op zijn stand de belangrijke rol benadrukken die lager-oplossingen kunnen bieden in het helpen van de werktuigmachine-industrie bij het verkorten van ontwikkelingscycli voor haar klanten en het voldoen aan hun toenemende eisen voor efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid.

SKF zal zijn SKF Silent Series-lagers laten zien die, dankzij het geoptimaliseerde ontwerp van hun kooien, stil lopen en een minimum aan warmte genereren. Dankzij geoptimaliseerde toleranties en nieuwe markeringsspecificaties kunnen SKF Silent Series-lagers gemakkelijker op elkaar worden afgestemd en efficiënter worden gemonteerd. Terwijl effectieve integrale afdichtingen het binnendringen van verontreinigingen voorkomen en de stilstandtijd van de machine verminderen.

Met de SuPB Data Manager van SKF zijn de meest kritieke specificaties van superprecieze lagers gemakkelijk toegankelijk en te bekijken op smartphones en tablets. De gebruiker scant eenvoudig de datamatrixcode op de verpakking of de lagers zelf om toegang te krijgen tot de relevante gegevens. Het is nu ook mogelijk om rapporten rechtstreeks vanuit de app te genereren en te delen. Met een preciezere bewerking, in minder tijd en met lagere bedrijfskosten zal SKF de kracht van zijn nieuwe generatie hoekcontactkogellagers met dubbele richting voor schroefaandrijvingen demonstreren. Wanneer een hoger draagvermogen en stijfheid en een langere levensduur vereist zijn, kunnen de lagers met dubbele richting in de BEAS- en BEAM-serie ook als bijpassende sets worden geleverd. “We hebben deze technologieën ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten en partners in de waardeketen van werktuigmachines”, zegt Davide Giordana, Director Machine Tool-industrie bij SKF. “Onze innovaties zijn ontworpen om machinefabrikanten in staat te stellen zich te concentreren op wat belangrijk is: het verbeteren van de prestaties van hun machines.”

SKF, EMO Hannover
Hal 8, stand A22