Goed(koop) automatiseren met premium refurbished ABB-robots

0

Midden- en kleinbedrijven die hun productieproces willen versnellen en automatiseren, hebben hiervoor niet altijd de financiële mogelijkheden. Om zo’n eigentijds productieproces toch mogelijk te maken, biedt ABB de premium refurbished robots. Dit zijn gebruikte robots die door ABB in nieuwstaat zijn teruggebracht. Ze zorgen voor de begeerde procesautomatisering én dat tegen een relatief klein investeringsbedrag.

“ABB zorgt voor een totale reconditioning van de bestaande robots; niet alleen de hardware, we zorgen ook voor software-upgrades. Tijdens het refurbishment proces worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt. De voorwaarde die ABB aan dit proces stelt, is dat de robot er ‘als nieuw’ uitkomt”, vertellen Martin Visser en Tijn van Pelt, sales engineers bij ABB Robotics. “Tevens is het mogelijk de refurbished robot uit te rusten met een nieuwe generatie-controller. Deze kan worden voorzien van de allernieuwste eigentijdse opties, zoals communicatie- en veiligheidsopties.”

Op korte termijn leverbaar
Voorafgaand aan de levering test ABB de refurbished robots door middel van een uitgebreide 152-punten-inspectie en de 24-uurs test. Van Pelt: “We certificeren de robots daarom ook volgens de meest recente specificaties en veiligheidstandaarden en met de volledige ABB-garantie. We hebben veel refurbished robots op voorraad staan, zodat ze ook op korte termijn leverbaar zijn.”

Ook refurbished manipulatoren
ABB biedt eveneens de mogelijkheid om de eigen robot te laten refurbishen. “Daarnaast bieden we refurbished manipulatoren met 12 maanden garantie, desgewenst te verlengen naar 24 maanden”, licht Visser toe. Al met al biedt ABB met zijn premium refurbished robots voor veel MKB-bedrijven een haalbare en betrouwbare oplossing om de productiviteit hoog te houden.

De robots ondergaan het refurbishment proces in een speciaal daarvoor gebouwd Global Operation Center in het Tsjechische Ostrava. “ABB opende dit centrum in 2007. Intussen zijn hier al meer dan 1.000 robots refurbished en is veel ervaring opgedaan. Aan het refurbishment proces werken alleen speciaal getrainde engineers. Zij brengen de gebruikte robots volgens strikte procedures in de ‘als nieuw’ conditie”, besluit Visser.

ABB
Standnummer 135
www.abb.nl/robotics