Style CNC Machines verbreedt aanbod

Style CNC Machines produceert al vele jaren CNC draai- en freesmachines voor de productie van enkelstuks en kleine series. Maar de machinebouwer in Bunschoten heeft het programma onlangs zowel aan de bovenkant als aan de onderkant uitgebreid. Zelf bouwt Style nu ook CNC-machines voor het bewerken van middelgrote en grote series. Bovendien zijn de conventionele draaibanken van de Bulgaarse producent ZMM in het leveringsprogramma opgenomen.

Style is met ZMM in zee gegaan naar aanleiding van vragen van klanten. Sales manager Michel Haaima legt uit: “Veel van de gebruikers van onze machines zijn ook regelmatig in de markt voor een goede conventionele machine. Om aan die vraag te kunnen beantwoorden zijn wij op zoek gegaan naar een Europese producent van conventionele machines. Dat is ZMM geworden. We kopen hun machines direct bij de fabriek in.”
ZMM produceert een uitgebreid programma. Van kleine machines, die bijvoorbeeld interessant zijn voor het onderwijs, tot grote zware machines met 10 meter tussen de centers. De range voert van 500 mm tot 10.000 mm met draaidiameters van 325 tot 1410 mm. De machines zijn uitgerust met een conventionele tandwielkast met vele standen en tevens leverbaar in uitvoering met variabel toerental. Alle onderdelen worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. ZMM beschikt over een eigen gieterij voor het gieten van de stabiele gietijzeren frames en levert ook maatwerkproductie voor klantspecifieke wensen en opties.
Door de volledig eigen productie zijn de levertijden kort en zijn de machines uit voorraad leverbaar. Style vertegenwoordigt ZMM niet exclusief, maar heeft wel een premium samenwerking met de Bulgaarse fabrikant. In Bunschoten is een showroom ingericht. Style verleent de eigen fabrikantenservice op de ZMM machines en kan putten uit een grote voorraad service onderdelen voor de machines.

Bewerkingscentrum MC serie
De CNC draai- en freesbanken die Style zelf bouwt, kenmerken zich vooral door de eenvoudige en snelle eigen besturing. Dat geldt ook voor de nieuwe, volledige CNC-gestuurde machines in het programma voor het bewerken van middelgrote en grote series, hoewel deze ook uitgerust kunnen worden met andere besturingen.
Het bewerkingscentrum MC serie is een moderne CNC machine voor het productief en flexibel bewerken van onderdelen. De machine is leverbaar in twee modellen: met X/Y slag van 760×440 en 1000×520 mm en tafelafmetingen van 900×410 en 1200×520 mm. Ze hebben een stabiel gietijzeren frame met lineaire geleidingen. De X/Y/Z as wordt direct door de asmotoren aangedreven, wat een hoge positionering verzekert. Style benadrukt dat gebruikers snel, slim en gemakkelijk kunnen werken met de MC bewerkingscentra dankzij de uitgebreide CNC functionaliteit, een 3D simulatieprogramma en de grafische interface op een 19 inch touchscreen. DxF bestanden kunnen direct worden geïmporteerd en vrij contour programmeren kan met slechts enkele waarden. Grote G-code programma’s kunnen snel en gemakkelijk worden uitgevoerd; het werken met de volledige intuïtieve Style CNC besturing vergt geen G-code kennis.

Draaibank SB serie
Ook de nieuwe schuinbed SB serie draaibanken, ontworpen voor zwaar en onderbroken verspanen, richt zich op serieproductie. Deze machine is leverbaar in drie types: de SB250 (maximale draaidiameter 420 mm, draaidiameter over beschermkap 330 mm, maximaal te draaien diameter 200 mm, maximaal te draaien lengte 550 mm), de SB300 (505, 318, 305, 570/1000 mm) en de SB500 (612, 420, 500, 700/1200 mm). Het 45 graden frame is uit één stuk gegoten voor hoge belasting. De breed uit elkaar staande geleidingen bieden een stabiele ondersteuning voor het top support. Net als de MC bewerkingscentra worden de SB draaibanken geleverd met de eenvoudige Style besturing, maar kunnen ze ook worden uitgerust met andere besturingen.

Style CNC Machines
Standnummer 107

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

METAVAK Gorinchem

Complete werkplaatsinrichting onder één dak bij Huvema

28-10 Goede prestaties beginnen met een professionele werkplaats. Onder dat motto heeft Huvema in Veghel…

METAVAK Gorinchem

Draaien en frezen met Haas

28-10 Haas Factory Outlet, de Nederlandse vertegenwoordiging van Haas Automation, presenteert de draaimachine ST-25Y met…

METAVAK Gorinchem

Eerste Doosan VCF850 multi-purpose machinecenter bij TMB De Jong

28-10 Technisch Metaal Bedrijf De Jong in het Friese Wommels heeft deze zomer het eerste…

METAVAK Gorinchem

Landré en Fanuc: slimme productie oplossingen

28-10 Landré  zal  samen met Fanuc onder meer het Robodrill bewerkingscentrum met vijfde  as, een…

METAVAK Gorinchem

Dormac’s meest verkochte allround draaimachine

28-10 Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van diverse merken draai- en freesmachines…

METAVAK Gorinchem

Zetbank of kantpers? Jörg helpt bij keuze

24-10 Jörg Machines uit Dodewaard presenteert de Toskar Masterfab kantpers (3100 mm x 135 ton)…

METAVAK Gorinchem

Hevami showt compacte langbandschuurmachine

24-10 Hevami oppervlaktetechniek introduceert een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer. Deze Duitse machinebouwer brengt…

METAVAK Gorinchem

Topfinish presenteert Vibromak

24-10 Topfinish is sinds kort de officiële importeur voor Nederland en België voor Vibromak finishing…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X