Groeikapitaal voor MTA Group

Het nieuwe investeringsfonds MGF heeft een minderheidsaandeel genomen in de MTA Group in Helmond. Door deze kapitaalinjectie kan de producent van mechatronische machines en systemen gecontroleerd verder groeien met behoud van sfeer en cultuur. “Juist daarvoor zochten we een natuurlijke partner en die denken we in MGF te hebben gevonden”, zegt Rob Manders van MTA.

MTA is opgericht in 2002 door Robert Manders en Patrick Geerts en telt momenteel ruim 90 medewerkers. De ambitie is om in de komende jaren versneld door te groeien een daarvoor is groeikapitaal van MGF aangetrokken. Het bedrijf beschikt over een eigen ontwikkeldivisie (System Development & Engineering) waar voor én met klanten vanaf de ideefase compleet nieuwe mechatronische systemen ontwikkeld worden. Binnen de machinebouwdivisie (System Supply) worden de mechatronische machines en systemen daarna seriematig geproduceerd.

MTA bedient start-ups en OEM-klanten in verschillende hightech markten, wat resulteert in een grote diversiteit aan mechatronische machines en systemen. Zo bouwt MTA onder meer machines waarop paspoorten of ID-kaarten worden gepersonaliseerd, systemen voor het aanbrengen van een krimpfolie op verpakkingen, modules voor industriële 3D metaalprinters en robotisering in de agrofood.

Bovengemiddelde groei
Manders: ”De versterkte focus op ontwikkeling en industrialisatie slaat aan bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers en de combinatie met een sterke organisatie voor het efficiënt seriematig produceren leidt tot een bovengemiddelde groei van onze activiteiten. Om deze groei te kunnen realiseren bouwen we momenteel een nieuw bedrijfspand dat twee keer zoveel vierkante meters heeft. Onze medewerkers vormen de belangrijkste pijler onder ons succes en staan centraal in de bedrijfsvoering. Het nieuwe pand dat eind 2019 in gebruik wordt genomen is zodanig ontworpen dat de samenwerking nog beter gefaciliteerd kan worden.” Het nieuwe investeringsfonds MGF is de logische opvolger van MBO & Groei Fonds. Dit heeft conform plan 15 participaties verworven en is daarmee aan het einde van haar investeringshorizon gekomen. In goed overleg met de belangrijkste investeringspartner Rabobank is een tweede fonds, MGF, opgericht. MGF investeert in kansrijke ondernemingen in het MKB die behoefte hebben aan risicodragend kapitaal voor een management buy-out of voor groei.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

“In een paar stappen vliegen we de volgende investering aan”

14-06 Bij de aanschaf van metaalbewerkingsmachine moet een metaalbewerkingsbedrijf eisen formuleren waaraan een machine minimaal…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Toeleveren

Investeerder MGF geeft Enginia ruimte voor innovatie

16-09 Investeringsfonds MGF heeft samen met Joris Engels een minderheidsbelang genomen in Enginia. Deze automatiseerder…

Bedrijf en Economie

Boessenkool kan innovaties versnellen

27-01 Dankzij een financiering van Oost NL vanuit het Innovatiefonds Overijssel kan Machinefabriek Boessenkool uit…

Materialen

IJzersterk en superlicht

27-01 Boikon uit Leek en GKN Fokker uit Hoogeveen slaan samen met enkele andere partijen…

Bedrijf en Economie

Tweekoppige aansturing Reesink Production

15-01 Per 1 februari vormen Patrik Roelofs en Rens Veeneman de directie van Reesink Production…

Automatisering

Staka koopt deel van ABB’s schakelkastenproductie

15-01 ABB en de Staka Groep hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een substantieel…

Bedrijf en Economie

LOA Full Surface Group neemt ook Aldor over

14-01 Met de overname van Aldor in Weert per 1 januari, heeft LOA Full Surface…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV