Grootste technologiebeurs van Nederland begin oktober in Jaarbeurs

Van 30 september tot en met 3 oktober is de Jaarbeurs Utrecht het trefpunt voor de technologie, wetenschap en industrie in de Benelux. De combinatie van drie beurstitels van Jaarbeurs en vier beurstitels van FEDA en FHI vormen een schat aan technologische kennis en een broedplaats van innovaties.

FHI, FEDA en Jaarbeurs vertegenwoordigen gezamenlijk 900 exposanten. De klanten en relaties van deze bedrijven kunnen met één toegangsbadge alle hallen in de Jaarbeurs bezoeken. De beurzen zijn niet meer verdeeld op meerdere plekken in verschillende weken. Het trefpunt voor technologie bundelt krachten in één week op één plek. Voor de bezoeker is het efficiënt en effectief geworden.

Er wordt samengewerkt in twee seminars. Het Nederlandse initiatief ‘Smart Industry’ wordt vanuit een human capital invalshoek inhoud gegeven. De hightech economie ontwikkelt zich met de snel toenemende technologische mogelijkheden. Voorbeelden van de ‘Smart Industry’; de behoefte aan groeibriljanten voor de toekomst en de competenties van de werknemers komen aan de orde.

De sprekers Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (voorzitter FME-CWM), Peter van Lieshout (raadslid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, WRR), Uri Rosenthal (voorzitter van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, AWT) en Dennis Kerkhoven (vicepresident Farm Inc.) richten zich hierbij op het hoger management van overheid, bedrijfsleven en betrokken organisaties.

De geschiedenis en toekomst van technologie en wetenschap komen in een volgend seminar aan de orde. Professor Johan Schot (hoogleraar University of Sussex) legt de nadruk op de transitie naar onze moderne samenleving en de grote rol van wetenschap en technologie hierin. Rob Creemers is een trendwatcher en zal de bezoeker in sneltreinvaart meenemen door de ontwikkelingen in de technologie voor de nabije toekomst en de invloed hiervan op de maatschappij.

Naast deze gezamenlijke projecten organiseren Jaarbeurs, FEDA en FHI hun eigen beurzen. Vanuit Jaarbeurs wordt inhoud aangeboden via de beurzen Macropak, Industrial Processing en de Industrial European Dairy Show. FHI en FEDA organiseren de World of Technology & Science, waarin de vakgebieden voor Industriële Automatisering, Laboratorium Technologie, Aandrijftechniek en Industriële Elektronica worden verenigd. De organisatoren hebben voor iedere beurstitel diverse programma’s met lezingen en beursprojecten opgezet, die voor specifieke marktsegmenten interessant zullen zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK in de startblokken

04-07 Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is ook tijdens deze editie weer de officiële…

Toeleveren

Maakindustrie kan in mei weer fysiek samenkomen op MIX Noordoost

31-01 “Corona heeft alle beursagenda’s behoorlijk op z’n kop gegooid, ook die van de maakindustrie.…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X