Grote productiviteitswinst

Belttech heeft een flexibele pons-knip opstelling van de Franse fabrikant Dimeco geïnstalleerd bij roosterfabriek Las-Pers in Oss. De volautomatische lijn, die wordt gebruikt voor het produceren van roosterranden, schetsplaten voor traptreden en plaatjes met een gat of sleufgat erin, levert Las-Pers een grote productiviteitswinst op. De operator die hier voorheen vijf dagen per week druk mee was, houdt nu twee dagen over.

Met de drie hydraulische ponsunits, met 1×13 ton en 2×30 drukcapaciteit, kunnen ronde gaten met verschillende diameters, slobgaten van diverse afmetingen en uithoekingen met 45º afschuining worden gemaakt.

“We verdienen deze investering dus redelijk snel terug. Het liefst hebben we de lijn natuurlijk vijf dagen per week vol bezet, dus onze verkopers mogen aan de slag”, lacht bedrijfsleider Antwan van Keulen.

Roosters voor diverse toepassingen

Las-Pers maakt zo’n 90.000 tot 110.000 vierkante meter roosters per jaar voor heel diverse toepassingen in met name de bouw en de offshore, maar ook voor particulieren. De roosters hebben dan ook allerlei formaten en worden gemaakt van verschillende materialen: staal, aluminium en RVS. Al het materiaal komt op band binnen bij de fabriek in Oss. Daar worden er strippen van gemaakt voor het binnenwerk en de randen van de roosters. De strippen voor het binnenwerk worden voorzien van perssleuven en exact op lengte afgekort.

Dan gaan ze naar de montagemachines, die de zogeheten vullers in de dragers persen. “Dan is het interieur van het rooster al helemaal klaar”, legt Van Keulen uit. “Daar hoeft niks aan gelast te worden. Er moet nog wel een rand omheen gelast worden. De randen van de roosters die op de robot worden gelast, maken we in onze profileerstraat. De randen voor de rest van de roosters, die met een vlakke rand, maken we op de nieuwe pons-kniplijn van Belttech die in februari in gebruik is genomen.”

Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van PlaatBewerkingsNieuws.

Indien u in de toekomst ook de print-editie van PlaatBewerkingsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws verschijnt op 02 augustus 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de TechniShow/ESEF.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Plaatbewerking

Mooi snijden op topsnelheid

20-04 Gastheer Jeffrey Datema toonde zich zeer tevreden over het verloop van het open huis.…

Plaatbewerking

Van visie naar actie

19-04 De Masterclass Technology Roadmapping is de eerste zichtbare activiteit van het Expertisecentrum Metal Processing,…

Plaatbewerking

Minder energie en kosten, meer processnelheid

19-04 Veel technische constructies hebben een vorm van staalbouw. Of het nu een containerschip, een…

Plaatbewerking

Automatiseren in eigen tempo

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

Plaatbewerking

Sangiacomo persen 20 jaar in Nederland: ‘Schot in de roos’

20-03 Van den Belt kan zich nog goed herinneren hoe Sangiacomo voet aan wal zette…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X