Grote productiviteitswinst

Belttech heeft een flexibele pons-knip opstelling van de Franse fabrikant Dimeco geïnstalleerd bij roosterfabriek Las-Pers in Oss. De volautomatische lijn, die wordt gebruikt voor het produceren van roosterranden, schetsplaten voor traptreden en plaatjes met een gat of sleufgat erin, levert Las-Pers een grote productiviteitswinst op. De operator die hier voorheen vijf dagen per week druk mee was, houdt nu twee dagen over.

Met de drie hydraulische ponsunits, met 1×13 ton en 2×30 drukcapaciteit, kunnen ronde gaten met verschillende diameters, slobgaten van diverse afmetingen en uithoekingen met 45º afschuining worden gemaakt.

“We verdienen deze investering dus redelijk snel terug. Het liefst hebben we de lijn natuurlijk vijf dagen per week vol bezet, dus onze verkopers mogen aan de slag”, lacht bedrijfsleider Antwan van Keulen.

Roosters voor diverse toepassingen

Las-Pers maakt zo’n 90.000 tot 110.000 vierkante meter roosters per jaar voor heel diverse toepassingen in met name de bouw en de offshore, maar ook voor particulieren. De roosters hebben dan ook allerlei formaten en worden gemaakt van verschillende materialen: staal, aluminium en RVS. Al het materiaal komt op band binnen bij de fabriek in Oss. Daar worden er strippen van gemaakt voor het binnenwerk en de randen van de roosters. De strippen voor het binnenwerk worden voorzien van perssleuven en exact op lengte afgekort.

Dan gaan ze naar de montagemachines, die de zogeheten vullers in de dragers persen. “Dan is het interieur van het rooster al helemaal klaar”, legt Van Keulen uit. “Daar hoeft niks aan gelast te worden. Er moet nog wel een rand omheen gelast worden. De randen van de roosters die op de robot worden gelast, maken we in onze profileerstraat. De randen voor de rest van de roosters, die met een vlakke rand, maken we op de nieuwe pons-kniplijn van Belttech die in februari in gebruik is genomen.”

Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van PlaatBewerkingsNieuws.

Indien u in de toekomst ook de print-editie van PlaatBewerkingsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van PlaatBewerkingsNieuws verschijnt op 02 augustus 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de TechniShow/ESEF.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Plaatbewerking

Blechexpo zet plaatwerkindustrie op pad naar duurzame toekomst

15-11 De beurs trok samen met de tegelijkertijd gehouden Schweisstec (vakbeurs voor verbindingstechniek), 40.103 vakbezoekers.…

Plaatbewerking

Productiviteit met 40% omhoog

28-06 “Wij zien onszelf als pionier op het gebied van loonproductie van plaatwerkproducten en metaalconstructies…

Plaatbewerking

Amada opent grootschalig innovatiecentrum

11-04 AGIC komt tegemoet aan de uiteenlopende vereisten waarmee Amada-gebruikers over de hele wereld worden…

Bedrijf en Economie

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2023

20-12 Op donderdag 22 december verschijnt onze laatste MetaalNieuwsBrief van 2022. De eerste MetaalNieuwsBrief van…

Plaatbewerking

Automatisch buigen met maximale flexibiliteit

19-12 De buigcel heeft alle functies die plaatbewerkers nodig nodig hebben om maximale flexibiliteit te…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV