GS Metaal opent nieuwe bedrijfshal

De nieuwe bedrijfshal van GS Metaal in Vriezenveen is eind september officieel in gebruik genomen. De 900 vierkante meter hal grote hal werd feestelijk geopend in aanwezigheid van meer dan 300 gasten: medewerkers, klanten en relaties.

GS Metaal blijft investeren in nieuwe machines en technieken die de logistiek en de productie nog efficiënter maken. In de nieuwe bedrijfshal – waarmee het totale vloeroppervlak op 3.400 vierkante meter is gekomen – staan moderne lasrobots, kantmachines en ponsmachines. De trots van GS Metaal zijn twee hightech lasersnijmachines die 24 uur per dag, 7 dagen per week onderdelen maken. Onderdelen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, scheepsdeuren, eiersoorteermachines en zoutstrooimachines. De aansturing is volledig computergestuurd. Zo wordt elke centimeter plaat efficiënt benut en de hoeveelheid afval tot een minimum beperkt. Nieuwe platen pakt de machine zelf uit het magazijn.

Alles onder één dak
Jos Spit en Jan Gerrits voeren de directie over GS Metaal. Spit: “Met deze moderne apparatuur kunnen we elke opdracht aan. En zeker nu onze nieuwe bedrijfshal volledig operationeel is, zijn we klaar voor de toekomst. Waarom we zo succesvol zijn? Onze klanten waarderen dat we meedenken en altijd voor hen op zoek zijn naar de optimale verhouding tussen kwaliteit en kosten. Ze waarderen ook dat we flexibel zijn en dat we voor een spoedopdracht gewoon op zaterdag doorwerken. Daarbij bieden we een compleet pakket aan: lassen, laseren, kanten – alles onder één dak. En we zijn no nonsense: onze Twentse nuchterheid heeft ons ver gebracht.”

Slimme software UniSpeqs
Collega-directeur Jan Gerrits zegt dat de hoge kwaliteit die GS Metaal stelt aan het productieproces en de medewerkers, ook consequenties heeft voor de keuze van de leveranciers, zoals UniSpeqs, dat slimme software ontwikkelt voor de metaalbranche. Gerrits: “We werken met UniSpeqs ERP, waarmee het lopen door de fabriek met werkbonnetjes tot het verleden behoort. Deze software heeft ons logistieke proces verbeterd. Strikt genomen betekent het op alle niveaus een belangrijke optimalisatieslag.”

Actuele managementinformatie
UniSpeqs ERP geeft altijd een actueel overzicht van uren, planning, materiaalprijs en kostprijs. “Dat werkt prettig”, aldus Gerrits. “Niet alleen voor de mensen op de werkvloer, maar ook voor de inkopers en het management. Elk product kan realtime worden gevolgd, zodat altijd helder is wanneer het klaar is en tegen welke kosten. Dat willen wij niet alleen weten, maar de klant ook. Daarbij kunnen wij met één druk op de knop de bank laten zien wat onze resultaten zijn. En alle data komt ook goed van pas als we de klant een aanbieding doen: onze offertes zijn nu veel realistischer.”

Zorgvuldige implementatie
Waarom koos GS Metaal voor UniSpeqs? Jos Spit: “Ik vind het een sterk punt dat UniSpeqs eerst onze processen heeft doorgrond. En toen de software eenmaal draaide, hebben ze veel zorg besteed aan de implementatie. De nieuwe software moest eerst landen. Je moet niet vergeten dat nu alles wordt geregistreerd en dat alle aspecten – van inkoop tot levering, van productie tot kwaliteitscontrole – inzichtelijk zijn. Daarvoor was een flinke cultuuromslag binnen ons bedrijf nodig, UniSpeqs heeft dit proces goed begeleid.”

Online inzicht voor de klant
Jos Spit vult aan: “Ook UniSpeqs staat voor de Twentse nuchterheid, we spreken dezelfde taal. Ik waardeer het dat ze hun software regelmatig verbeteren in samenspraak met hun klanten. Zo komen ze regelmatig met updates, waar wij graag in meegaan. GS Metaal wil blijven behoren tot de meest gezonde bedrijven in het MKB, dat kunnen we alleen met automatisering. Straks zal de klant zijn product realtime kunnen volgen, via een track and trace systeem. Wij gaan dat samen met UniSpeqs realiseren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Directiewisseling bij ERP-leverancier Ridder

05-11 Henri Nugteren, ruim 35 jaar de drijvende kracht achter Ridder Data Systems, producent van…

Automatisering

Demonstratie Ridder iQ bij Style CNC Machines

02-06 In samenwerking met Style CNC Machines organiseert Ridder Data Systems op donderdag 25 juni…

Automatisering

Praktische infomiddag over ERP-software Ridder iQ

14-11 In samenwerking met Q-lite in Baarle-Hertog organiseert Ridder Data Systems op donderdag 11 december…

Automatisering

Bemet komt met mobiele variant Management Cockpit

14-08 Management Cockpit van Bemet International is nu ook beschikbaar op telefoon en tablet. De…

Bedrijf en Economie

ConstruSteel ERP software innovatietopper

19-06 Softwarebedrijf ConstruSteel ERP software uit Den Ham is blij met de 25e plaats in…

Automatisering

MKG stopt ketenintegratie standaard in ERP

15-01 MKG Nederland biedt vanaf heden standaard een functionaliteit in zijn ERP-pakket aan waarmee gegevensuitwisseling…

Automatisering

Bemet lanceert vijfde versie Plan-de-CAMpagne

14-11 Tijdens de jaarlijkse Plan-de-CAMpagne gebruikersdag op 12 november heeft Bemet International Plan-de-CAMpagne versie V5…

Geen categorie

Praktische workshop over Ridder iQ ERP software

17-06 Donderdag 27 juni organiseert Ridder Data Systems een Ridder iQ workshop. Deelnemers krijgen hier…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV