Halloy lanceert nieuwe ERP-software voor metaaltoelevering

Halloy, specialist in productie-automatisering voor de metaalindustrie, introduceert een nieuw ERP-softwarepakket specifiek voor de metaaltoelevering. De basis hiervan is de nieuwste generatie cloud ERP-software ‘Microsoft Dynamics 365 Business Central’. Halloy heeft deze voorzien van een extra software-laag, die het pakket compleet beschikbaar maakt voor de metaaltoelevering.

Halloy maakt gebruik van de nieuwste generatie cloud ERP-software die volledig online te gebruiken is. De software kan dus overal en op ieder moment worden gebruikt op een computer, tablet en telefoon.

De medewerkers van Halloy in Hengelo hebben samen tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling van software voor productiebedrijven die actief zijn in de metaaltoelevering. “We komen al jaren bij deze bedrijven en weten goed wat ze willen”, zegt Henri Kooiker van Halloy. “Deze kennis gebruiken we nu om een nieuw ERP-pakket in de markt te zetten. Hierin brengen we de basisfunctionaliteit van Microsoft en onze ervaring bij elkaar, waarmee een heel mooi product voor de metaaltoelevering ontstaat. Niet alleen voor de plaatbewerking, waarmee wij de veel ervaring hebben, maar ook voor de verspanende toeleveranciers en componentenbouwers.”

Jongste techniek

De basis van dit product is Microsoft Business Central. Dit is generieke ERP-software die door bedrijven in meerdere branches wordt gebruikt. Het is de nieuwste generatie cloud ERP-software die volledig online te gebruiken is, bijvoorbeeld vanaf de eigen server of cloud omgeving. De software kan dus overal en op ieder moment worden gebruikt op een computer, tablet en telefoon.
Halloy heeft voor dit pakket gekozen omdat het de jongste en nieuwste techniek aan de metaaltoeleveringsmarkt wil aanbieden. Kooiker legt uit: “Wij treden als dealer toe tot de Microsoft community. Er zijn in Nederland vele dealers die deze ERP-software aanbieden. Allemaal gebruiken ze de basisfunctionaliteit die goed aanwezig is in het pakket en deze vullen ze aan met specifieke software voor een bepaald segment. Dat doen wij nu voor de ordergestuurde toeleveranciers in de metaalbranche en de machinebouwers.”

Zo biedt Halloy een compleet ERP-pakket aan dat modules omvat voor CRM, verkoop, artikelcalculatie, productie, productieplanning, inkoop, voorraad, shopfloor control, CAM integraties en financiën.

Dit zijn grotendeels de generieke modules van Microsoft, dat het pakket voortdurend blijft verbeteren en verrijken met de nieuwste technieken. “Maar ze focussen daarbij niet op branche-specifieke dingen. Dat laten ze over aan gespecialiseerde partijen zoals ons”, zegt Gerben Maas van Halloy.

Omrekenfactoren

Halloy heeft er echt een pakket voor metaaltoeleveranciers van gemaakt. Onderdelen die deze doelgroep niet gebruiken zijn weggelaten. Andere dingen die te omslachtig voor deze branche zijn, zijn vereenvoudigd. En er zijn aanvullende modules ontwikkeld om zaken toe te voegen die juist voor toeleveranciers van groot belang zijn. Maas noemt als voorbeelden omrekenfactoren om prijzen van materialen die per stuks worden ingekocht makkelijk en snel om te zetten in prijzen per kilogram, meters of vierkante meters. Ook de artikelcalculaties en de shopfloorfunctionaliteit zijn eigen ontwikkelingen van Halloy. En natuurlijk de CAM-integraties. “We bouwen de interfaces in Microsoft die nodig zijn om te communiceren met de gangbare CAM-pakketten in de markt”, zegt Maas.

Een groot voordeel van de keuze voor Microsoft is de herkenbaarheid. Microsoft Business Central integreert naadloos met andere Microsoft-producten, zoals Power BI, Power Apps en andere Office producten.

Een groot voordeel van de keuze voor Microsoft is de herkenbaarheid. Microsoft Business Central integreert naadloos met andere Microsoft-producten, zoals Power BI, Power Apps en andere Office producten.

Herkenbaarheid van Microsoft

Een groot voordeel van de keuze voor Microsoft is de herkenbaarheid. Microsoft Business Central integreert naadloos met andere Microsoft-producten, zoals Power BI, Power Apps en andere Office producten. “Iedereen is vertrouwd met de Office 365 pakketten van Microsoft en wil zijn ERP systeem graag integreren met die bekende programma’s zoals Word, Excel, Outlook en Teams. Nu ben je direct bij de bron, een betere integratie krijg je niet”, zegt Kooiker.

De mogelijkheden zijn volgens hem ongekend. “Toeleveranciers werken hoofdzakelijk ordergericht maar produceren daarnaast ook voorraad gestuurde producten. Daar probeer je dan functies bij te bedenken, maar die zitten hier al gewoon in. Die kun je inrichten. Ook een tweede vestiging, een multi-company omgeving en alle financiële activiteiten zijn in dit pakket op te pakken.”

Extra bouwblokjes

En het gaat nog verder. Business Central maakt gebruik van de jongste technieken, waarmee de jongste generaties medewerkers helemaal vertrouwd zijn. Zij zijn bijvoorbeeld gewend om op internet te zoeken naar software-uitbreidingen die hun werk makkelijker maken. Microsoft Business Central heeft een app source. Gijs Krukkert van Halloy legt uit: “Hiermee kun je zelf extra bouwblokjes op je ERP-systeem zetten. Er zijn altijd wel bedrijven in je eigen branche of een andere markt, die al een oplossing hebben voor jouw probleem. Overal op internet vind je video’s en andere uitleg om je deze oplossingen eigen te maken en ze direct te gebruiken.”

Halloy heeft de keuze voor Microsoft Business Central al een hele tijd geleden gemaakt. Sindsdien hebben de medewerkers extra software geschreven om dit pakket geschikt te maken voor gebruik in de metaaltoelevering. Nu is het zover dat men er de markt mee op kan gaan. Dat is een belangrijke ontwikkeling voor Halloy. Het Hengelose bedrijf helpt bedrijven met een nauwkeurig, effectief en efficiënt bedrijfsproces en doet dit door de ERP-software naadloos aan te sluiten op hun bedrijfsprocessen, met een volledig geautomatiseerde productieomgeving. Hierdoor kan Halloy nu een branche specifiek ERP-systeem aanbieden. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf diverse slimme producten, zodat toeleveranciers het maximale uit hun proces kan halen. Zoals Halloy Logistics, een web-based applicatie die op de werkvloer heftruck bestuurders ondersteund bij verplaatsopdrachten of de integratie maakt naar AGV’s die automatische verplaatsingen organiseren. Samen zijn dit allemaal bouwstenen voor het realiseren van de digitale fabriek van Halloy bij metaaltoeleveranciers.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Forceertechniek Koolmees helemaal klaar voor groei met nieuwste generatie ERP van Halloy

04-03 Hij windt er geen doekjes om. Het vorige ERP-systeem remde de groei van zijn…

Automatisering

TopSolid beheert volledige workflow

12-04 Shopfloor is een modulaire oplossing die een antwoord biedt op de vraag om Industrie…

Plaatbewerking

Nieuwste Bystronic software bestuurt hele plaatwerkbedrijf

10-10 Bystronic had besloten dit jaar niet deel te nemen aan de zomereditie van de…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

MetaalNieuws Extra IM

De complete gids voor ERP-software voor de metaalindustrie

01-03 Dit is op zich al een enorme uitdaging, maar fabrikanten worden geconfronteerd met nog…

Plaatbewerking

JWM Metaalservice versnelt offerteproces

15-02 JWM Metaalservice wil de klanten zoveel mogelijk ontzorgen en toegevoegde waarde bieden en heeft…

MetavakNieuws

ERP moet goed navigatiesysteem hebben

27-09 Maar wat nou als het navigatiesysteem niet op de hoogte is van de laatste…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV