Halter LoadAssistant te zien op inloopdag bij Rokem

Op donderdag 16 oktober organiseert Halter CNC Automation een inloopdag op de werkvloer bij rokem in Nieuwegein. Hier is de Halter LoadAssistant, een CNC robot voor het automatisch beladen van CNC draai- en freesbanken, aan het werk te zien.

Het systeem is vooral geschikt voor bedrijven, die ook kleine en middelgrote series willen automatiseren. De opvallende kenmerken van de Halter LoadAssistant zijn de minimale omsteltijden, het werken met de robot zonder dat robotkennis is vereist en de verplaatsbaarheid van het systeem van de ene naar de andere machine.

Meer rendement door automatiseren
Een bedrijf dat al snel na de installatie van zijn eerste systeem een vervolgopdracht plaatste bij Halter, is Rokem in Nieuwegein. Rokem heeft een historie van meer dan 50 jaar. Nadat 8 jaar geleden Jan van den Hoven het bedrijf overnam, heeft Rokem zich ontwikkeld tot een leverancier van totaaloplossingen voor alle fijnmechanische vraagstukken in sectoren zoals food, medical, semiconductors, lucht- en ruimtevaart.
De afgelopen jaren heeft het bedrijf flink geïnvesteerd. Onder andere zijn er een Victor 5-assig bewerkingscentrum en een Nakamura draai/freescentrum aangeschaft. Het was voor Rokem al snel duidelijk dat er veel meer rendement uit deze investeringen gehaald kon worden door te automatiseren. Van den Hoven: ”Net als ieder ander verspanend bedrijf weten wij, dat de bezettingsgraad van die dure CNC machines omhoog moet, om tot een fatsoenlijke winstmarge te komen. Bovendien willen wij onze vakmensen inzetten voor het instellen van machines en de werkvoorbereiding en liever niet voor eenvoudig en repeterend werk. Wij hebben echt alle bestaande systemen uitgebreid bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat de LoadAssistant het beste bij ons past. We zijn niet ruim behuisd, dus was de bezetting van de vloeroppervlakte een heikel punt. De Halter is voorzien van een roterend beladingssysteem, waardoor wij een nieuwe serie aan de achterkant al kunnen klaarzettenen, zonder dat daarvoor een extra veiligheidszone ingesteld moet worden. Dit maakt per saldo dat de Halter de minste ruimte gebruikt. Verder kun je aan alles merken dat het systeem is ontwikkeld door mensen met jarenlange ervaring in de verspaning en productieautomatisering en gewoon direct goed werkt. Al een aantal weken nadat het eerste systeem in gebruik was gesteld, hebben we een tweede systeem gekocht. Niet alleen is het rendement van onze machines omhoog geschoten, we zijn nu ook beter in staat spoedklussen aan te nemen. De output van onze machines is namelijk niet langer gekoppeld aan de aanwezigheid van onze operators. Het gebeurt nu regelmatig dat we klanten echt binnen een dag kunnen helpen. De Halter is zo eenvoudig om te stellen dat we vaak aan het einde van de dag nog een nieuwe serie snel opstarten en dat het werk de volgende ochtend klaar is. Die flexibiliteit is voor de klant een enorme meerwaarde waar hij graag bereid is voor te betalen.”

Inloopdag
In samenwerking met Halter zal Rokem zijn deuren openen om zijn ervaringen te delen en de mogelijkheden van de LoadAssistant in de praktijk te laten zien. Bedrijven die meer willen weten over hoe ze op een eenvoudige manier hun CNC machines kunnen automatiseren, kunnen die dag met de eigenaar en medewerkers van Rokem in gesprek. Geen uitgebreide presentaties en lezingen, maar direct en ‘to-the-point’ kunnen belangstellenden op de werkvloer zien, wat de LoadAssistant Rokem brengt en hoe Rokem zijn flexibiliteit als toeleverancier dagelijks waarmaakt.
Op donderdag 16 oktober kan men van 8.00 tot 17.00 uur gewoon binnenlopen. Medewerkers van Halter CNC Automation zijn ook aanwezig om de mogelijkheden te bespreken. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel gewenst.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding

Of neem contact op met:
Rokem, Lex van den Hoven 030-606 22 99
Halter CNC Automation, Wouter van Halteren 088-015 74 20

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer functionaliteiten

21-04 Bij Cellro stond tijdens de Demoweek vooral de Xcelerate beladingscel in de picture. In…

Automatisering

Halter beladingsrobot voor het eerst op Amerikaanse beurs

30-08 Halter CNC Automation is in september aanwezig op zowel de AMB Stuttgart als de…

Automatisering

Beladingsrobot bezorgt MF Geurtsen meer capaciteit en flexibiliteit

17-11 Machinefabriek Geurtsen in Deventer heeft een volautomatische beladingsrobot in gebruik genomen. De nieuwe robotcel…

Toeleveren

Drabo Hardenberg legt rode loper uit

23-09 Bij Drabo Hardenberg is de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe machinesystemen en uitbreiding…

Automatisering

Halter LoadAssistant te zien tijdens inloopdagen

16-09 De Halter LoadAssistant is na de introductie in 2014 al bij veel verspanende bedrijven…

Automatisering

Robojob vergroot flexibiliteit beladingssystemen

03-08 Robojob heeft opnieuw een vernieuwing toegevoegd aan haar beladingssystemen voor CNC-machines. De klanten voor…

Automatisering

RoboJob robots met nieuwe kleuren en functies

27-03 De robots van RoboJob, producent van systemen voor het automatisch beladen en ontladen van…

Automatisering

RoboJob bouwt voor- en nabewerkingen uit tot standaardfuncties

04-03 Een robot die automatisch CNC-machines belaadt en ontlaadt, kan ook andere dingen doen. Daarom…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV