Steeds meer functionaliteiten

0

Bij Cellro stond tijdens de Demoweek vooral de Xcelerate beladingscel in de picture. In de showroom werden meerdere varianten gedemonstreerd.

Het geheim van deze robotcel zit ‘m vooral in de grote inzetbaarheid. “Hij kan 24/7 ingezet worden, maar we hebben ook veel klanten die hem 4 uur per dag gebruiken en er supergelukkig mee zijn”, aldus Elise de Koning, marketing coördinator en sales manager. Zij ziet de acceptatie in de markt voor dit soort beladingssystemen snel groeien. “De behoefte aan deze vorm van automatisering groeit. Voor een deel komt dat ook doordat de markt nu aantrekt.”

Meer functionaliteiten
De Xcelerate is een van de vier productlijnen van Cellro, naast de skid, de track en de toolchanger. De toekomst van al deze robotoplossingen is volgens De Koning dat de robots steeds meer functionaliteiten krijgen. “Ze gaan steeds meer handelingen van de operator overnemen om de machine zo veel mogelijk uren te laten maken.” De toekomst zit vooral in software die de functionaliteit verbetert, de gebruikersvriendelijkheid vergroot en eenvoudige integratie in productiesystemen mogelijk maakt. “Met software ontwikkeling blijft Cellro het verschil maken”, aldus De Koning.