Heller Open House richt zich op nieuwe generatie vier- en vijfassers

Heller heeft deze week stevig uitgepakt tijdens het driedaagse Open House event in Nürtingen (D). Naast de nieuwste generatie vier- en vijfassige bewerkingscentra die onder spaan werden gepresenteerd, legde Heller vooral ook de focus op innovatieve geïntegreerde technologieën zoals ‘power skiving’ en wrijvingsroerlassen. Tevens kwamen uitgebreide diensten en toekomstbestendige digitaliserings- en automatiseringsoplossingen aan bod, waaronder een nieuw RSP palletmagazijn.

Het Open House bood voor Heller een uitgelezen kans om de nieuwste technologieën te presenteren. Onder andere ‘Power Skiving’ voor het bewerken van tandwielen behoorde tot de hoogtepunten. (foto’s: Heller)

Bezoekers konden deze week hun hart ophalen bij het Open House van Heller. Met live presentaties van machines, technologieën, processen, automatiseringsoplossingen en toepassingen, evenals exclusieve inzichten in de productiefaciliteiten van Heller, was er voor iedereen genoeg te beleven en te zien. “Onze huistentoonstelling bood voor ruim 850 bezoekers een diepgaand inzicht in de wereld van Heller. Met in totaal zes verschillende rondleidingen hebben we bezoekers een exclusief kijkje in onze keuken gegeven. Met name de productiefabriek, de montage- en reparatieafdeling en onze moderne scholingsruimte maakten indruk”, vertelt Reinhold Groß, de nieuwe CEO van Heller.

Onder de machine highlights bevonden zich diverse vier- en vijfassige bewerkingscentra, zoals de tweede generatie van de HF 3500/5500 vijfassige bewerkingscentra. Deze kenmerken zich door nog meer flexibiliteit, productiviteit en nauwkeurigheid ten opzichte van hun voorgangers. Ook de vierde generatie van de H 4000/6000 bewerkingscentra stond in de schijnwerpers. Deze vierassers zijn ontwikkeld voor een hoge dynamiek, stabiliteit en productiviteit. Tot slot was de CP 6000 een echte publiekstrekker. Dit vijfassige frees-/draaicentrum biedt krachtige compleetbewerking op één machine.

Innovatieve technologieën voor serieproductie

Tussen al het nieuws waren een aantal interessante ontwikkelingen te vinden. Zo heeft Heller voor het eerst het wrijvingsroerlassen geïntegreerd in zijn vier- en vijfassige machines. Met deze technologie is het mogelijk om verschillende werkstukken met elkaar te verbinden. Volgens Heller is de integratie van het flexibele verbindingsproces een belangrijke stap richting compleetbewerken. Door in één opstelling zowel de werkstukken te verspanen als te verbinden, worden er duidelijke voordelen behaald op het gebied van productiviteit en nauwkeurigheid.

Verder presenteerde Heller twee nieuwe methoden voor het produceren van tandwielen op verschillende vijfassige bewerkingscentra. Power skiving maakt het mogelijk om zowel externe als alle soorten interne tandwieloverbrengingen te produceren op standaard vijfassige bewerkingscentra die zijn uitgerust met een draaifunctionaliteit. De tweede mogelijkheid voor het bewerken van externe tandwielen is met behulp van afwikkelen (Gear Hobbing). Deze technologie maakt de productie van verschillende tandvormen mogelijk. Beide processen kunnen via software achteraf worden ingebouwd en zijn geschikt voor de bewerking van complexe producten zoals planeetdragers. Een groot voordeel bij deze processen is de eenvoudige programmering via een HMI-ondersteunde gebruikersinterface.

Tot slot biedt Heller nu ook een softwarefunctie aan voor interpolatiedraaien. De door Siemens ontwikkelde softwarefunctie is tot stand gekomen dankzij de exclusieve ondersteuning van Heller. De softwarefunctie biedt een aantrekkelijk alternatief voor gebruikers die zelden een draaifunctie op een bewerkingscentrum nodig hebben, maar wel de flexibiliteit willen hebben om sporadisch draaibewerkingen uit te kunnen voeren.

Minimale stilstandtijd met automatisering

Tijdens het open huis konden bezoekers diverse automatiseringsoplossingen ontdekken die zijn ontwikkeld om de bewerkingscentra van Heller flexibeler en productiever te maken. Tot de highlights behoorde onder andere het nieuwe RSP-palletmagazijn van STS voor geautomatiseerde palletbelading. Verder presenteerde Heller een FPC-palletmagazijn van Fastems en een robotoplossing van STS voor het beladen van werkstukken op een HF 5500. Tot slot werd het geautomatiseerd laden en lossen van gereedschap gepresenteerd op een HF 3500 met een Kuka KMR Cybertech.

Heller wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Driedaags open huis bij Mondiale

14-09 Mondiale (opgericht in 1921) heeft zijn hoofdkantoor in het Oost-Vlaamse Zele en is gespecialiseerd…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Verspanen

WFL verfijnt stap voor stap compleet bewerking

25-08 De Technology Meeting was volgens WFL dit jaar een groot succes. Ruim 1.000 bezoekers…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Verspanen

Veel automatisering op huisshow Hedelius

07-06 Het nieuwe model van de Tiltenta-serie viert zijn première: de Tiltenta 10. Dit krachtige…

Verspanen

Index presenteert nieuw G220 draai-freescentrum op Open Huis

04-05 Het open huis was voor Index een perfect moment om officieel het nieuwe Index…

Verspanen

Open huis Humacs Krabbendam met demo’s en kennissessies

04-05 Humacs Krabbendam levert een breed pakket aan services en vertegenwoordigt diverse machinemerken, waaronder SMEC…

Verspanen

Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

13-04 Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X