Hessels installeert hypermoderne poedercoatinglijn

0

Hessels Poedercoating in Breda neemt vanaf 28 oktober een nieuwe poedercoatinglijn in gebruik. Deze hypermoderne en volledig geautomatiseerde straat verhoogt de capaciteit met maar liefst 50 procent.

De nieuwe installatie is niet alleen sneller maar ook energiezuiniger: de warmte uit het productieproces wordt teruggewonnen en gebruikt om het materiaal voor te drogen. Hessels verwacht met deze poedercoatingstraat nieuwe markten aan te boren en meer klanten te kunnen bedienen.

Eén keer ophangen
De nieuwe poedercoatingstraat heeft een lengte van bijna 300 meter. De verhoogde efficiency is onder meer te danken aan het feit dat de te poedercoaten producten nu nog maar één keer worden opgehangen en afgehaald. Terwijl de producten aan de 290 meter lange ketting hangen ondergaan ze, met een snelheid tot 3 meter per minuut, alle voor- en nabehandelingen.

Hessels Poedercoating verzorgt de poedercoating van producten met zowel een binnen- als een buitentoepassing in elke gewenste kleur. Onderdelen voor de machinebouw, landbouw, meubel- en automobielindustrie, maar ook producten met een huishoudelijke toepassing: Hessels Poedercoating kan alles in grote aantallen, tot tienduizenden stuks, snel en duurzaam afwerken met een poedercoating. Het bedrijf bestaat al 20 jaar en heeft zich dankzij het moderne machinepark en goed gekwalificeerde medewerkers ontwikkeld tot een vooraanstaande poedercoater in West-Brabant en omstreken. Hessels verzorgt zelf het transport om de hoge leverbetrouwbaarheid te borgen. Naast poedercoating verzorgt Hessels ook stralen of chemisch voorbehandelen en schooperen of verzinken. Hessels Poedercoating is gevestigd aan de Baarschot in Breda Oost (nabij afrit 16 – A27).