Het nieuwste van het nieuwste in lasrobots en cobots

Rolan Robotics laat haar bezoekers kennismaken met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van lasrobots en cobots, geschikt voor automatisering in de metaal. Met innovatieve toepassingen speelt Rolan Robotics in op de groeiende vraag naar lasrobotsystemen.

Zo heeft Rolan Robotics voor een multinational een robotsysteem ontwikkeld waarbij niet meer geprogrammeerd hoeft te worden. Het gaat hierbij om enkelstuks productie van volumineuze producten variërend in uitvoering en afmeting tussen de 3 en 6 meter lengte. Aan de hand van rekenregels en het 3D model worden de laspaden berekend en programma’s aangemaakt voor elk van de vier robots welke gelijktijdig dit product lassen. Geringe afwijkingen in het product worden door de zoekfuncties van de robot direct voor het lassen gebruikt om op de juiste locatie te lassen.

Ook heeft Rolan Robotics samen met producent van varkenstalroosters Leenders Roosters uit Beek en Donk een duo robotsysteem ontwikkeld en geleverd ter vervanging van de bestaande lasautomaat met acht toortsen. De crux zit hierbij in de ontwikkeling van een maatwerk PLC waarbij de operator zelf op een touchscreen HMI van Siemens enkele parameters ingeeft, zodat twee robots tegelijk het product kunnen aflassen. Ook bij deze oplossing hoeft de klant dus niet meer te programmeren.

Het offline programmeren heeft inmiddels zijn vaste plek veroverd in de bedrijfstak. Terwijl de robot produceert, kan vanachter een pc de virtuele robotcel worden opgeroepen en kunnen het 3D model van het nieuwe product èn de mal worden ingeladen. Zowel met behulp van het specifieke OTC pakket FD-ST, als het generieke Delfoi pakket kan offline worden geprogrammeerd. Met de introductie van Delfoi 4.1 gebaseerd op visual components kunnen alle recente robotmodellen worden geprogrammeerd.

Met de ontwikkeling van de V8(L) en B6(L) robots heeft OTC de payload van haar lasrobots standaard met twee kg opgewaardeerd. De speelruimte voor toepassing van sensortechniek, gemonteerd op de zwanenhals en eventueel in combinatie met gebruik van grijpers is hierdoor vergroot.

Rolan Robotics toont op de NIL verbindingsweek naast enkele OTC robotsystemen ook de flexibele en eenvoudige Techman cobot. Dit is ‘s werelds eerste cobot met standaard geïntegreerde ‘vision’ en is veilig en gemakkelijk te bedienen. Door de intuïtieve teach functie is deze cobot eenvoudiger in gebruik dan andere robots. Zelfs zonder programmeerervaring met robots. De engineers van Rolan Robotics kunnen alles vertellen over de verschillende technische mogelijkheden.

Rolan Robotics, stand 441

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Automatisering

Markt voor cobots groeit explosief

26-05 Volgens een nieuw rapport van ABI Research zal de wereldwijde markt voor cobots in…

Automatisering

Slimme Schunk-grijper wint Red Dot

24-05 Als starterspakket komt de plug & work-compatibele EGH module van Schunk al voorgemonteerd bij…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Super-productief lassysteem voor Reny

21-04 En zo heeft Rene Geerts nog wel een paar basisprincipes. Hij wil bijvoorbeeld niet…

Automatisering

ABB lanceert nieuwe generatie cobots voor onervaren gebruikers

24-02 GoFa en SWIFTI zijn intuïtief ontworpen, zodat bedrijven niet hoeven te vertrouwen op interne…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X