Het nieuwste van het nieuwste in lasrobots en cobots

Rolan Robotics laat haar bezoekers kennismaken met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van lasrobots en cobots, geschikt voor automatisering in de metaal. Met innovatieve toepassingen speelt Rolan Robotics in op de groeiende vraag naar lasrobotsystemen.

Zo heeft Rolan Robotics voor een multinational een robotsysteem ontwikkeld waarbij niet meer geprogrammeerd hoeft te worden. Het gaat hierbij om enkelstuks productie van volumineuze producten variërend in uitvoering en afmeting tussen de 3 en 6 meter lengte. Aan de hand van rekenregels en het 3D model worden de laspaden berekend en programma’s aangemaakt voor elk van de vier robots welke gelijktijdig dit product lassen. Geringe afwijkingen in het product worden door de zoekfuncties van de robot direct voor het lassen gebruikt om op de juiste locatie te lassen.

Ook heeft Rolan Robotics samen met producent van varkenstalroosters Leenders Roosters uit Beek en Donk een duo robotsysteem ontwikkeld en geleverd ter vervanging van de bestaande lasautomaat met acht toortsen. De crux zit hierbij in de ontwikkeling van een maatwerk PLC waarbij de operator zelf op een touchscreen HMI van Siemens enkele parameters ingeeft, zodat twee robots tegelijk het product kunnen aflassen. Ook bij deze oplossing hoeft de klant dus niet meer te programmeren.

Het offline programmeren heeft inmiddels zijn vaste plek veroverd in de bedrijfstak. Terwijl de robot produceert, kan vanachter een pc de virtuele robotcel worden opgeroepen en kunnen het 3D model van het nieuwe product èn de mal worden ingeladen. Zowel met behulp van het specifieke OTC pakket FD-ST, als het generieke Delfoi pakket kan offline worden geprogrammeerd. Met de introductie van Delfoi 4.1 gebaseerd op visual components kunnen alle recente robotmodellen worden geprogrammeerd.

Met de ontwikkeling van de V8(L) en B6(L) robots heeft OTC de payload van haar lasrobots standaard met twee kg opgewaardeerd. De speelruimte voor toepassing van sensortechniek, gemonteerd op de zwanenhals en eventueel in combinatie met gebruik van grijpers is hierdoor vergroot.

Rolan Robotics toont op de NIL verbindingsweek naast enkele OTC robotsystemen ook de flexibele en eenvoudige Techman cobot. Dit is ‘s werelds eerste cobot met standaard geïntegreerde ‘vision’ en is veilig en gemakkelijk te bedienen. Door de intuïtieve teach functie is deze cobot eenvoudiger in gebruik dan andere robots. Zelfs zonder programmeerervaring met robots. De engineers van Rolan Robotics kunnen alles vertellen over de verschillende technische mogelijkheden.

Rolan Robotics, stand 441

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Alle vertrouwen in een fantastisch goede METAVAK

27-09 Samen met haar collega’s is Carly ruim vijf maanden druk geweest met het voorbereiden…

MetavakNieuws

Phantom HP2 is de nieuwe alleskunner

27-09 De Nederlandse fabrikant van de Phantom gereedschappen heeft de afgelopen tijd enkele vernieuwingen doorgevoerd,…

MetavakNieuws

Promatt ziet grote zaagprojecten aantrekken

25-09 Samen met enkele collega’s, onder wie Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

MetavakNieuws

Bescherming bij laswerkzaamheden

24-09 Er zijn diverse collecties laskleding. ProFlex4 Advanced is een high-end collectie op het gebied…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

MetavakNieuws

Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

22-09 Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X