Hexagon scanner met blauw licht nog nauwkeuriger

0
2870

De Blaze 600M is de nieuwste aanwinst in het assortiment contactloze optische meetapparatuur van Hexagon Manufacturing Intelligence. Dit draagbare blauwlichtmeetsysteem biedt meer flexibiliteit en hogere nauwkeurigheid.

De Blaze 600M is gebaseerd op Hexagons witlicht scantechnologie en aangevuld met nieuwe technologie en functies. Het systeem biedt een veelzijdig handmatig bediend platform voor snelle 3D-data-acquisitie en levert inzichtelijke data wanneer men die nodig heeft.

De scanner biedt precisie-inspectie in een robuust, flexibel en mobiel pakket dat in een enkele koffer past. Het systeem heeft een groot bereik aan meetinstellingen voor vele afmetingen en behoudt de nauwkeurige prestaties ook bij het inspecteren van grotere oppervlakken. De Blaze 600M werkt zelfs zonder oppervlaktebehandeling op onderdelen van metaal, kunststof of composiet en de snelle dataverwerking zorgt ervoor dat omgevingscondities een verwaarloosbaar effect hebben op de resultaten.

Het systeem is leverbaar in twee projectieconfiguraties, zodat gebruikers het systeem kunnen optimaliseren voor hun specifieke toepassing. Dit varieert van routine-inspecties tot het meten van complexe werkstukken met veel contouren, lastige materialen en 3D digitalisatie voor reverse engineering. Gebruikers kunnen ook direct schakelen tussen verschillende data-acquisitie-modi om de best mogelijke resultaten te verkrijgen voor elke specifieke taak.

Nathan Persky, General Manager – Automated Solutions Product Line bij Hexagon Manufacturing Intelligence: “Dit systeem is niet alleen nauwkeuriger dan onze bestaande reeks witlicht scanoplossingen, maar ook veel meer configureerbaar. De Blaze 600M is eenvoudig op te zetten en aan te passen aan verschillende soorten onderdelen en toepassingen en de extra instelopties voor het meetbereik zorgen voor maximale snelheid en productiviteit in de werkplaats.”