Hoe metaal de wereld een stukje beter maakt: vier belangrijke sectoren

Je beseft je dit wellicht niet, maar de metaalindustrie is een grote speler. Vele sectoren kunnen niet zonder het specialisme dat deze industrie biedt. Van het verstevigen van verbouwen tot het verbeteren van mensenlevens; de metaalindustrie draagt zijn steentje bij.

Vooral bij het ontwikkelen van hernieuwbare technologieën, zoals windturbines en zonnepanelen, wordt als basis metaal gebruikt

Veel bedrijven hebben baat bij het werk dat we leveren. Denk aan Storax.nl, een allround leverancier die vele producten levert aan de bouwsector. Ben jij benieuwd hoe de metaalindustrie de wereld een stukje beter maakt? Lees dan snel verder!

Bouw en infrastructuur

Ten eerste speelt metaal in de bouw en infrastructuur een grote rol. Dit kan gaan om een grote impact, zoals de levensduur van bepaalde infrastructuur. Metalen, zoals staal en aluminium, zijn essentieel voor het bouwen van stevige gebouwen en bruggen. Deze materialen zijn namelijk bestand tegen extreme weersomstandigheden. Maar ook de kleine impact helpt een handje mee. Denk aan hoe het het interieur van een woning goed beschermd. Denk aan trapneuzen online bestellen waardoor je traptreden beschermt tegen schade en slijtage. Zoals je ziet is metaal in deze industrie een belangrijke schakel.

Energie

Ook in de energie-industrie is metaal vrijwel onmisbaar. Vooral bij het ontwikkelen van hernieuwbare technologieën, zoals windturbines en zonnepanelen, wordt als basis metaal gebruikt. De lichtgewichte, maar sterke eigenschappen van metaal vergroten de efficiëntie en weerbaarheid van deze duurzame uitvindingen. Daarbij speelt metaal een grote rol in de overstap naar elektrische voertuigen die draaien op speciale batterijen. Deze bestaan vaak uit metalen zoals lithium of nikkel. Zo helpt de metaalindustrie dus effectief mee aan het verminderen van koolstofuitstoot.

Gezondheidszorg

Tot slot is de gezondheidszorg een belangrijke sector die vrijwel niet zonder metaal kan. Het meest voor de hand liggende is medische apparatuur dat veel van metaal wordt gemaakt. Denk aan chirurgische instrumenten of bijvoorbeeld heupimplantaten. Metaal is namelijk sterk en bestand tegen corrosie. Vooral dit is erg belangrijk in deze sector. De innovaties die dagelijks plaatsvinden in de metaalindustrie helpen de gezondheidszorg vooruitgaan. Protheses en orthopedische implantaten worden steeds sterker. Op deze manier verbetert de metaalindustrie de levenskwaliteit van miljoenen mensen.

De metaalindustrie speelt een grote rol in een aantal belangrijke sectoren. In de bouw en infrastructuur heeft metaal vooral een grote, maar ook kleine, impact. De metaalindustrie helpt de energiesector met het behalen van hun duurzame doelen. In vele hernieuwbare technologieën speelt metaal namelijk een grote rol. Tot slot wordt de gezondheidszorg geholpen door middel van de sterke en duurzame eigenschappen die metaal heeft. Zoals je ziet, heeft metaal een grotere impact dan je denkt!

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Welke soorten staal worden gebruikt bij het produceren van een auto?

15-01 Het gebruik van staal heeft namelijk wel veel impact gehad in de autowereld. Het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV