Hofleverancier Widenhorn toont complete oplossing voor plaatbewerking op TechniShow

Familiebedrijf en inmiddels zelfs Hofleverancier Widenhorn toont tijdens de TechniShow haar complete oplossing voor plaatbewerking. De innovatieve oplossingen van Widenhorn worden gekenmerkt door snelle ingebruikname, hoge kwaliteit, korte terugverdientijd en ultiem gebruikersgemak.

“Onze ‘ouderwets’ goede telefonische en internet ondersteuning blijft hierbij onmisbaar”, zegt Widenhorn-directeur Anco Euser. “Zo blijven bedrijven het optimale rendement uit hun investering halen. Ons doel blijft een optimaal plaatbewerkingsproces om daarmee zoveel mogelijk uit machines, materiaal en mensen te halen. Als je ieder moment inzicht hebt, de machines probleemloos draaien en er snel adequate offertes en automatisch goede nestings kunnen worden gemaakt, ontstaat rust in het gehele plaatbewerkingsproces. Dit geldt zowel in het offertetraject, de werkvoorbereiding als op de werkvloer. Dat doet Widenhorn voor meer dan 625 klanten in de Benelux.”

Widenhorn biedt een totaaloplossing met een unieke combinatie van innovatieve software, duurzame laserlenzen, protective windows, nozzles, keramieken, pons- en kantgereedschappen. Van het kleinste nozzletje tot een complete hoogwaardig geïntegreerd CADCAM & Calculatie systeem is alles mogelijk.

Nieuwe generatie PROfirst

Tijdens de TechniShow (stand 7.C001) toont Widenhorn de nieuwste generatie PROfirst V11 CADCAM, Calculatie, 3D STEP, Bevel & Shopfloor control system. PROfirst V11 wordt al bij alle klanten met een serviceabonnement uitgerold. Het heeft een compleet nieuwe interface gekregen, helemaal aangepast op de huidige tijd. De labelmodule om automatisch stickers te kunnen printen is uitgebreid zodat ook barcodes kunnen worden geprint en de layout zelf is te maken. Naast de interface zijn ook de krachtige nestingtechnologieën, Powernesting en Ultranesting, verder geoptimaliseerd, zodat  nog meer uit het plaatmateriaal gehaald kan worden. De automatische snijstrategie zorgt er vervolgens voor dat de kortst mogelijke snijroute op een product wordt afgelegd, zonder over een gesneden contour te gaan. De nieuwe botsingdetectie zorgt ervoor dat mogelijke botsingen met producten worden vermeden. Met die digitale gereedschappen kan naast meer uit materiaal ook meer uit iedere snijmachine worden gehaald. Automatische productmarkering voor producten was al mogelijk, maar kan nu ook op restplaten. Zo kunnen restplaten worden voorzien van een identificatienummer, materiaaltype en zelfs het certificaatnummer. In combinatie met de plannings- en tijdregistratiemodule Jobvision (shop floor control) kan zo papierloos worden gewerkt.

Offline en online calculeren

De grootste bottleneck bij bedrijven blijft het maken van een juiste prijscalculatie voor zowel klanten als voor intern gebruik. Het wordt nog te vaak onderschat hoe snel de scoringskans groeit bij het sneller uit kunnen brengen van een offerte. PROfirst heeft hiervoor een krachtige module, waarbij op basis van alle machinegegevens snel en veelal automatisch een goede offerte gemaakt kan worden. Zelfs zonder kennis van alle verschillende bewerkingen. Dit kan op basis van vele tekenformaten waaronder step, dxf, dwg, pdf, dstv en geo. Bewerkingen die automatisch herkend en gecalculeerd kunnen worden uit de tekening zijn snijden, ponsen, tappen, kanten/zetten, boren en soevereinen. Ook bewerkingen als ontbramen, coaten, verzinken en transport kunnen aan de hand van de geometrie automatisch worden berekend. De vernieuwde ‘drag-and-drop’ functie zorgt dat tekeningen uit de e-mail direct kunnen worden ingelezen. Als dit 3D STEP bestanden zijn, kunnen ook direct de goede uitslagen voor de productie worden gegenereerd. Offline scheelt dit bedrijven al veel tijd en het geeft ze een veel grotere scoringskans, maar met een offline module kan dit ook als portaal gebruikt worden. Daarbij vult de eindgebruiker alle mogelijke gegevens in en wordt de prijs automatisch bepaald op basis van alle ingegeven waardes.

Ook bellows voor lasersnijmachines zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waarbij vaak flink op de kosten kan worden bespaard.

Ook bellows voor lasersnijmachines zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waarbij vaak flink op de kosten kan worden bespaard.

Laser- en watersnijonderdelen

De juiste laserlenzen, protective windows, nozzles, keramieken, straalpijpjes en orifices zijn belangrijk voor een goed snijproces. Zeker in een tijd waar steeds meer onbemand gesneden wordt en niet alleen het NC-programma het succes hiervan bepaalt, maar ook de snijonderdelen. Voor ieder machinemerk zijn de onderdelen bij Widenhorn veelal uit voorraad leverbaar. Inmiddels bestaat de voorraad uit honderden verschillende optieken en snijonderdelen en komen er wekelijks nieuwe bij. Duurzaamheid en snijkwaliteit staat voorop. Er zijn tegenwoordig veel verschillende type nozzles om voor ieder materiaaltype en dikte de beste snijkwaliteit te krijgen. Ook bellows voor lasersnijmachines zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar, waarbij vaak flink op de kosten kan worden bespaard. Op de stand van Widenhorn zijn vele nieuwe snijonderdelen te zien, waaronder de nieuwe range hoogwaardige watersnijonderdelen voor alle verschillende merken watersnijmachines.

Automatisch programmeren kantbanken

AutoPOL BendSIM is een machineonafhankelijk programmeersysteem voor kantbanken en met de Batch Manager gaat dit zelfs volautomatisch, eventueel gestuurd vanuit ERP op basis van XML. Met de nieuwste versie kan een optimale planning van het werk automatisch worden gegenereerd waarbij aan de kantbank zo min mogelijk hoeft te worden omgesteld. De gebruiker kan zelf alle grenswaardes opgeven en per materiaal en dikte de favoriete bovenmessen en ondermatrijzen instellen.

Met de nieuwste versie van AutoPOL BendSIM voor kantbanken kan een optimale planning van het werk automatisch worden gegenereerd.

Met de nieuwste versie van AutoPOL BendSIM voor kantbanken kan een optimale planning van het werk automatisch worden gegenereerd.

Als AutoPOL alle programma’s automatisch heeft gemaakt, wordt ook een bewerkingstijd gegenereerd. Het te gebruiken type 3D bestand is uitgebreid en niet enkel beperkt tot STEP. Er is zelfs een integratie met SolidWorks en Inventor mogelijk. Momenteel wordt gewerkt aan het volledig automatisch verwerken van samenstellingen. Door de koppeling met PROfirst kunnen de uitslagen direct gebruikt worden voor een offerte of voor programmering van de snijmachines. Met de Batchmanager is in de praktijk gebleken dat bedrijven per dag uren werkvoorbereidings- en machinetijd besparen.

Zaagmachine offline programmeren

In bijna ieder plaatbewerkingsbedrijf staat een zaagmachine, veelal CNC-gestuurd. Optimale zaagindelingen maken kost vaak veel tijd. De LogiBARRE oplossing van Widenhorn in combinatie met de machineonafhankelijke Zaagconverter, zorgt ervoor dat iedere computergestuurde zaagmachine offline geprogrammeerd kan worden. Daarbij kan een zaaglijst uit een ERP- of tekenpakket worden ingelezen. In de nieuwste versie zelfs met alle profielen door elkaar, waarbij LogiBARRE alle profielen netjes opsplitst. De profielvoorraad kan geheel bijgehouden worden, waarbij ook reststukken worden opgeslagen en gebruikt. De software kan zelf ontworpen productstickers printen, zodat het in de werkplaats ook direct duidelijk is om welk product het gaat. Deze oplossing is op de TechniShow ook te zien bij Promatt, leverancier van Behringer zaagmachines.

2D tekenmodule

Het belang van een goede 2D tekenmodule wordt vaak onderschat. PROfirst biedt krachtige functies om in enkele klikken een tekening geheel op te schonen, te controleren op probleemgebieden, bewerking te herkennen, lijnen te reduceren en automatisch te bematen. Dit scheelt veel werkvoorbereidingstijd. In de nieuwste versie kan zelfs een complete 2D tekening automatisch uit elkaar worden gehaald en ieder onderdeel apart worden opgeslagen. Daarbij kan automatisch tekst uit de productnaam of in het tekenveld gelezen worden met informatie over bijvoorbeeld materiaaltype, dikte en aantal stuks. De mogelijkheid tot het maken van een tekenreeks is toegevoegd in de nieuwste versie. Zo worden automatisch dxf bestanden gemaakt die automatisch opnummeren. Ook in het omzetten van afbeeldingen, foto’s en tekst gaat vaak veel tijd zitten. PROfirst biedt met de Artist module een handige oplossing om dit automatisch te kunnen doen, zonder veel handwerk. Zelfs gatenpatronen voor fiberlasers en ponsmachines kunnen worden gemaakt. In de nieuwste versie kan zelfs tekst op een bepaalde polylijn worden gezet voor een mooi effect..

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Vliegende start eigen SnijBedrijf Noord met PROfirst

21-10 Na ruim 15 jaar in verschillende snijbedrijven te hebben gewerkt, besloot Jelle Venema begin…

Bedrijf en Economie

Volgende TechniShow is 15-18 maart 2022

07-10 Jaarbeurs en FPT-VIMAG hebben de datum bekend gemaakt van de volgende TechniShow. Deze zal…

Bedrijf en Economie

‘Juist nu missen we de kracht van de TechniShow’

28-09 Tot twee keer toe is de TechniShow dit jaar afgeblazen. Daarmee zit het coronavirus…

Featured

TechniShow verplaatst naar 2022

29-05 De TechniShow, die was uitgesteld naar september, gaat niet door. De grootste vakbeurs voor…

Bedrijf en Economie

‘Mr TechniShow’ Jeroen ter Steege neemt afscheid

06-05 Het is een heel ander afscheid geworden dan hij zich had voorgesteld, maar na…

Bedrijf en Economie

Uitgestelde vakbeurzen zorgen voor druk najaar

01-04 Door de coronacrisis zijn tal van technische evenementen die dit voorjaar zouden worden gehouden,…

Plaatbewerking

Coronavirus blokkeert nu ook nieuw evenement 4Innovatordays

13-03 UPDATE: Vanwege het grote aantal aanmeldingen heeft de organisatie van de 4InnovatorsDays moeten besluiten…

Bedrijf en Economie

Romias en Cellro winnaars TechniShow Awards

05-03 Romias Robotics en Cellro zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards. Er…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X