Hoogwaardige kanten zonder nabewerking

Met de TruTool TKA 1500 heeft Trumpf een nieuwe kantenfrees ontwikkeld, die aan rechte kanten en in- en externe contouren gladde afschuiningen met een lengte tot 15 mm of radii van maximaal 4 mm produceert. Het gereedschap werkt emissievrij, zonder vonken en kenmerkt zich door hoge productiviteit en een eenvoudige en ergonomische bediening.

Metaalverwerkers gebruiken de kantenfrezen van Trumpf om schone en oxidevrije randen te creëren. Met dit gereedschap wordt plaatmateriaal afgeschuind, bijvoorbeeld voor poeder- en lakcoating en lasvoorbereiding. Bovendien worden scherpe randen afgerond of ontbraamd, waardoor het risico op verwonding wordt verkleind. Afhankelijk van de vereisten kunnen hoek van 30, 45 of 60 graden worden geproduceerd in staal, RVS en aluminium.

Daarbij creëert de nieuwe kantenfrees afschuiningslengtes tot 11 mm in één bewerking, zonder verdere nabewerking. Langere afschuiningen van maximaal 15 mm produceert hij eveneens efficiënt. “Onze TruTool TKA 1500 vereist daarvoor slechts twee stappen, ook zonder nabewerking“, zegt Stefan Anshelm, international salesmanager Trumpf Elektronisch Gereedschap. “Veel andere elektrische gereedschappen van dit type die beschikbaar zijn op de markt, moeten minstens drie keer over de rand worden geleid en dit kost tijd. In vergelijking met andere bewerkingstechnieken zijn we zelfs tot vijf keer sneller.”

De gewenste afschuiningslengte kan eenvoudig en snel worden ingesteld. Hiervoor is een schaalring geïntegreerd, die meer dan 270 graden traploos kan worden gedraaid. Zo kan elke waarde heel precies en zonder extra hulpmiddelen worden ingesteld. De ergonomisch ontworpen handbeugels zijn nuttig bij praktisch gebruik: de voorste handbeugel ligt bijvoorbeeld erg diep, slechts 9 cm van het werkoppervlak verwijderd. Als gevolg hiervan bevindt de hand die leidt zich vlak bij het werkoppervlak, wat een stabiele machinebegeleiding mogelijk maakt. Ook de motorhandgreep is ergonomisch en speciaal ontworpen isolatie-elementen verminderen de overdracht van trillingen naar de hand van de operator. Hierdoor kan hij langdurig moeiteloos werken en altijd een hoge afkantkwaliteit bereiken.

De TruTool TKA 1500 maakt gebruik van meerkantige wisselplaten, die een lange levensduur garanderen voor constructiestaal, aluminium en RVS. Afhankelijk of de gebruiker een rechte rand of een radius op het werkstuk nodig heeft, zijn verschillende inzetstukken met vier of drie snijkanten beschikbaar. De TruTool TKA 1500 van bijna 10 kilo is uitgerust met een krachtige 2600 Watt motor. Dankzij een geïntegreerde softstart werkt de inschakeling altijd soepel en zonder veel impact. Een overbelastingsbeveiliging voorkomt oververhitting van de motor, zelfs bij continu gebruik. De ingebouwde herstartbeveiliging voorkomt onbedoeld starten van de machine als de stroomtoevoer om welke reden dan ook is onderbroken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Meer productiviteit bij geautomatiseerd buigen

07-12 Met behulp van de grijpers pakt de BendMaster onderdelen van de stapel, verplaatst ze…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

3D

Trumpf print kunstgebitten in serie

16-11 “Dankzij slimme automatisering is het nieuwe systeem twee keer zo snel als de vorige…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Aida, Amada, Bystronic en Trumpf winnen EuroBlech Awards

26-10 Ongeveer 60 deelnemende bedrijven stelden zich in vijf categorieën kandidaat voor de Euroblech Award.…

Plaatbewerking

Trumpf verdubbelt laservermogen tot 24 kW

26-10 Afhankelijk van het materiaal en de toepassing kan de TruLaser Serie 5000 volgens Trumpf…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen