HP en partners brengen 3D-print oplossingen samen

0

HP en de wereldwijde digitale maakindustrie brengen hun 3D-printteams, technologie, ervaring en productiecapaciteit samen om cruciale onderdelen te kunnen leveren in de strijd tegen de coronapandemie. Inmiddels zijn al meer dan 1000 3D-geprinte onderdelen geleverd aan lokale ziekenhuizen.

HP’s 3D R&D centra in Barcelona (Spanje), Corvallis (Oregon), San Diego (Californië) en Vancouver (Washington) werken samen met partners van over de hele wereld om productie te verhogen, zodat aan de meest dringende behoeften kan worden voldaan. De eerste gevalideerde en afgewerkte oplossingen zijn onder andere mondkapjes, sluitingen van mondkapjes, wattenstaafjes, handsfree deuropeners en onderdelen voor beademingsapparatuur. HP werkt in tal van landen nauw samen met de overheid, gezondheidszorg en de industrie voor een gesynchroniseerde en effectieve aanpak.

“HP en partners in de digitale maakindustrie werken non-stop aan de strijd tegen dit virus, ongeacht grenzen en type industrie. Zo zijn we in staat om de onderdelen te identificeren die het hardst nodig zijn, de ontwerpen te controleren en te beginnen met het printen in 3D”, zegt Enrique Lores, President en CEO van HP.

Enkele van de eerste toepassingen die worden gecontroleerd en geproduceerd zijn:

  • Handsfree deuropener: Deurklinken behoren tot de meest besmette objecten in huizen, ziekenhuizen, fabrieken en bejaardentehuizen. Deze adapter zorgt voor een gemakkelijke en meer hygiënische opening door middel van een elleboog.
  • Sluiting van mondkapjes: Vele ziekenhuismedewerkers zijn verplicht om mondkapjes te dragen voor langere periodes. Deze sluiting is ontworpen om het draagcomfort te verbeteren en oorpijn, die er soms bij komt kijken, te verlichten.
  • Gezichtsmaskers: Gezichtsmaskers zijn een van de meest noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. Beugels om het masker vast te houden zodat het voor de drager comfortabel past, zijn een essentieel onderdeel.

Veel meer toepassingen bevinden zich in de test- en valideringsfase en zullen naar verwachting binnenkort in productie worden genomen:

  • Manuele beademingsapparatuur: 3D geprinte onderdelen voor een AmbuBallon (BVM), ontworpen voor korte-termijn noodbeademing van patiënten. Dit vereenvoudigde ontwerp maakt een minder complex, maar toch robuust apparaat mogelijk, snel klaar voor productie en assemblage.
  • FFP3 Gezichtsmaskers: Effectieve beschermende beschermingsmaskers zijn essentieel voor medische professionals om het aantal verwachte coronapatiënten te kunnen behandelen. HP is bezig met het valideren van verschillende ziekenhuis-waardige gezichtsmaskers en verwacht dat deze binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Beschikbaar maken van 3D- ontwerpbestanden

  HP en partners zullen de gevalideerde ontwerpbestanden voor veel van de onderdelen die geen complexe constructies vereisen, vrij beschikbaar stellen op deze website om te downloaden.

3D-ontwerpers en experts die de strijd tegen COVID-19 willen aangaan, kunnen op deze website nieuwe toepassingen en ideeën aandragen.

Laat nu onderdelen in 3D drukken

Als er ondersteuning nodig is bij de ontwikkeling van applicaties of voor het bestellen van onderdelen, kan hier de aanvraag worden ingediend.