Industrieel veilinghuis Surplex opent Nederlandse vestiging

0

Het industriële veilinghuis Surplex is vanaf nu vertegenwoordigd in twaalf Europese landen. Aan de vestigingen in onder andere Italië, Spanje en Frankrijk is nu ook Nederland toegevoegd.

Surplex heeft niet alleen een krachtig veilingplatform maar biedt opdrachtgevers en kopers ook een service aan die het mogelijk maakt om via het platform machines onderhands te kopen en te verkopen. Deze service is de afgelopen jaren uitgebreid tot een ISO-gecertificeerde dienstverlening. Surplex zorgt voor zijn klanten, geeft persoonlijk advies, stelt taxatierapporten op en waardeert machines. Na de aankoop draagt het zorg voor demontage-, transport-, douane- en betalingsfaciliteiten. Op deze manier kan Surplex een aantrekkelijk totaalpakket aanbieden, zowel online als offline.

Veilingen en machinehandel

De bedrijfshistorie van Surplex gaat terug tot het jaar 1999. In 2009, in het midden van de financiële cisis, werd met behulp van de een nieuwe strategie Surplex in zijn huidige vorm opgericht door Michael Werker en Uli Stalter. De kracht van Surplex is dat het beste van twee werelden bij elkaar brengt: dat van andere online industriële veilinghuizen in Europa, die vaak tekort schieten op het gebied van service en diensten na verkoop, en dat van veel klassieke machinehandelaren die sterk zijn in dienstverlening, zonder dat ze gebruik kunnen maken van een online veilingplatform. Dit heeft een explosieve groei opgeleverd. Van 2009 tot 2019 is het aantal medewerkers van 15 naar ruim 200 gestegen. De omzet steeg tot circa 100 miljoen euro. In 2013 volgde de stap naar internationalisering. In Italië werd de eerste vestiging buiten Duitsland opgericht. Stapsgewijs volgden steeds meer kantoren in andere landen in Europa met Surplex Nederland als nieuwste vestiging.

Marktpositie uitbreiden

De kern van het succes blijft het veilingplatform surplex.com, dat beschikbaar is in 16 talen en jaarlijks meer dan 55 miljoen pageviews registreert. In 2019 werden er meer dan 500 online veilingen georganiseerd, waarbij meer dan 55.000 lots werden verkocht. Op de eigen klantenservice van Surplex kunnen kopers in hun eigen taal terecht want daar worden meer dan 20 verschillende talen gesproken. Het bedrijf is van plan zijn marktpositie in Nederland aanzienlijk uit te breiden en zo voor de gehele organisatie extra groei te genereren.