Innovatieve CADCAM & calculatie software voor iedere plaatbewerking

Als vanouds is Widenhorn ook op de dertiende editie van de METAVAK Gorinchem aanwezig met alle innovaties op het gebied van plaatbewerking.

Naast goede gebruiksvriendelijke software, hoogwaardige onderdelen en gereedschappen, wordt continue service en ondersteuning steeds belangrijker voor bedrijven om dagelijks meer uit materiaal, machines en mensen te halen. Zeker in tijden waarin levertijden sneller moeten, meer geproduceerd moet worden met dezelfde middelen en de materiaalprijs steeds hoger wordt. Bedrijven staan regelmatig voor de keuze om te investeren in nieuwe machines of het huidige machinepark verder te optimaliseren en meer inzicht te krijgen in lopende opdrachten en machinebenutting. Widenhorn biedt bedrijven de mogelijkheid vrijblijvend advies te krijgen over de bedrijfsspecifieke mogelijkheden. Enkele van de plaatbewerkingen waarvoor een oplossing te zien is op de stand van Widenhorn, worden hieronder toegelicht.

Calculaties/offertes en ERP
Een accurate calculatie voor plaatbewerking, maar ook andere metaalbewerkingen, wordt steeds belangrijker. Zowel voor een toeleveringsbedrijf – om binnen enkele klikken een offerte bij een klant te hebben – als voor een inkoopafdeling van een productiebedrijf. Steeds rijst de vraag; zelf produceren of uitbesteden? De PROfirst Calculatie en Offertesoftware kan hierbij van grote waarde zijn. De software kan op basis van een 2D tekening (DXF, DWG, PDF, DSTV) of zelfs 3D samenstelling (STEP) automatisch een offerte maken, waarbij extra bewerkingen, zoals kanten, tappen, verzinken en ontbramen direct worden meegecalculeerd. De nieuwste release kan zelfs verschillende variaties van een bewerking automatisch calculeren aan de hand van door de gebruiker gedefinieerde waardes. Ook profielen nesten voor zagen en buislasersnijden is mogelijk, waarbij een complete database van profielen beschikbaar is. Door de online module kan een toeleveringsbedrijf haar klanten ook via hun eigen website producten automatisch laten calculeren. Dit alles kan 1 op 1 gekoppeld worden met een ERP of boekhoudsysteem, zodat dubbelwerk wordt uitgesloten en met één druk op de knop een order overgenomen kan worden met alle bewerking, tijden en materiaalbehoefte.

CADCAM snijmachines
PROfirst biedt tevens een compleet Nederlandstalig gebruiksvriendelijk CADCAM systeem en een goed automatisch nestingspakket voor ieder type snijmachine. Alleen al in Nederland vertrouwen honderden bedrijven dagelijks op de innovatieve functionaliteiten van de software. Of het nu gaat om een eenvoudig zelfgebouwde plasmasnijmachine of een geavanceerde fiberlasersnijmachine, voor iedere machine is er een passend PROfirst systeem. De modules zijn ook separaat te gebruiken om bijvoorbeeld enkel tekeningen te controleren of op te schonen, tekst en afbeeldingen om te zetten, 3D uitslagen te maken of automatische nestings te maken. De nieuwste release van PROfirst biedt geavanceerde koppelingsmogelijkheden met ERP, verbeterde nestingstechnologie, krachtige snijstrategieën en import van nieuwe CAD versies.

CADCAM kantbanken
Steeds meer bedrijven kiezen ervoor de kantbanken offline te programmeren. Niet alleen om werkvoorbereidingstijd te reduceren, maar ook onnodige testen bij de machine uit te sluiten, maakbaarheid te controleren in het voorstadium en machinestilstand te reduceren. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, want met de machineonafhankelijke en gebruiksvriendelijke AutoPOL software kan de machine binnen één dag in productie zijn. Dit kan op basis van zowel een 3D model vanuit ieder CAD systeem of een 2D uitslag. De bewerkingsvolgorde en gereedschapsindeling kan vervolgens automatisch worden gemaakt. Afhankelijk van de besturing zal bij de machine een duidelijke weergave worden gegeven en kan de operator gelijk starten.

CADCAM zagen
Een bewerking die veelal wordt onderschat, qua besparingen die kunnen worden behaald, is CNC-zagen van profielen. Zaagmachines worden in overgrote meerderheid aan de machine geprogrammeerd en ook de indeling wordt handmatig gedaan. Met de LogiBARRE Zaagconverter kan dit allemaal automatisch worden gedaan en alleen al meer dan 80% bespaard worden op werkvoorbereidingstijd. Vanuit ieder systeem kan een zaaglijst worden ingelezen, waarbij de nieuwste V8 release deze automatisch sorteert en indeelt in de beschikbare profielen vanuit de voorraad. De zaagconverter genereert alle NC-codes, zodat de operator bij de machine enkel nog maar op start hoeft te drukken. Ook machineleveranciers zien hiervan de voordelen. Zo werkt Widenhorn sinds kort samen met Promatt, waarbij een totaaloplossing van een zaagmachine met offline programmeersoftware kan worden geleverd. Dit draait al bij verschillende constructiebedrijven.

Goed advies
Tijdens METAVAK Gorinchem adviseren de mensen van Widenhorn over alle specifieke mogelijkheden en wat deze voor machines en mensen kunnen betekenen. Op stand 118 zijn alle innovatieve releases te zien van PROfirst V10, JETCAM V20, AutoPOL G2, LogiTRACE V16, LogiBARRE & LogiTOLE V8. Daarnaast is er een ruime selectie van gereedschappen en onderdelen.

Widenhorn, stand 118

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021