Intelligente rembewaking

0
87

Mayr Power Transmissions presenteert intelligente rembewaking en -besturing met de nieuwste modules. De combinatie van besturingsmodules van de nieuwste generatie, een technologisch frictievoeringsysteem en naleving van de veiligheidsbeginselen zorgen ervoor dat de veiligheidsremmen voorbereid zijn op de uitdagingen van Industrie 4.0.

Het op elkaar afgestemde systeem garandeert een hoog niveau van operationele en functionele veiligheid en verhoogt de productiviteit van machines en systemen door middel van preventieve foutdetectie en onderhoud. De reden dat Mayr Power Transmissions de veiligheidsremmen op de markt brengt, is de opkomst van Industrie 4.0 en Internet of Things and Services. Remtechnologie 4.0 staat voor intelligente besturingsmodules.

De modules zoals de Roba brakechecker en de Roba-torqcontrol maken bewaking van veiligheidsremmen eenvoudig en snel of zorgen voor een gelijkmatige en geleidelijke vertraging van machines of apparaten. De Roba-brakechecker module werkt sensorloos. In plaats daarvan analyseert de module de stroom en de spanning en herkent de bewegingen van de ankerschijf. Zo bepaalt hij de remconditie. Voor toepassingen waarbij als aanvulling op statusbewaking ook remkoppelmonitoring nodig is, levert Mayr Power Transmission de remkoppel besturingsmodule Roba-torqcontrol. Deze heeft dezelfde eigenschappen als de Roba-brakechecker en kan ook tijdens bedrijf het remkoppel regelen door gerichte aanpassingen van stroom en spanning. Daardoor kunnen apparaten en machines gelijkmatig en geleidelijk worden vertraagd. Een andere module om de schakeltoestand van de remmen permanent te bewaken, is de veilige rembesturing Roba-SBCplus. Met deze module levert Mayr Power Transmission veiligheidsremmen en veilige rembesturing als compleet pakket. Het pakket is in Nederland verkrijgbaar via Groneman uit Hengelo.