Introductie CoastOne O-Frame kantpersen op Euroblech

De Finse fabrikant CoastOne, producent van servo-elektrische kantpersen en automatische CNC Tapmachines, introduceert op de Euroblech een nieuwe range kantpersen met O-Frame. Deze serie met gesloten O-Frame is een nieuwe generatie servo-elektrische kantpersen die bomberen eenvoudig maakt en een aanvulling op Cone C-range kantpersen die inmiddels meer dan 10 jaar op de markt zijn.

De nieuwe kantpersen met gesloten O-Frame zijn speciaal ontwikkeld voor grotere kantpersen. Het O-Frame heeft een hoge stijfheid waardoor de verticale deformatie tot een minimum beperkt wordt, met als voordeel dat het systeem minder gewicht en een optimale precisie en nauwkeurigheid heeft.
De afstand tussen de spindels 600 mm. Iedere spindel heeft 22 ton perskracht en een repeteernauwkeurigheid van 5μm. De combinatie van servomotor met encoder en kogelomloopspindel genereert een hoge snelheid met directe positionering en nauwkeurigheid. Verdere voordelen van deze servotechniek zijn olievrij, energiezuinig, milieuvriendelijk, onderhoudsarm en geluidsarm werken.

Het principe van de buigaandrijving is bij de CoastOne gebaseerd op servomotoren en kogelomloopspindels, die de servo-mechanische rotatie direct en precies in een lineaire beweging omzetten. Door dit principe kan er een hoge snelheid en grote lineaire
bewegingen met kleine motoren gerealiseerd worden. Afhankelijk van de machinelengte 1000 tot 4000 mm en buigkracht 22 tot 150 ton worden er 1 of 6 servomotoren gebruikt. De servomotor–kogelomloopspindels zorgen voor een directe en precieze positionering en werken direct, zijn niet afhankelijk van temperatuurverschillen en indirecte overbrengingen.
Het O-Frame is symmetrisch, stabiel, over gedimensioneerd, daardoor wordt een hoge nauwkeurigheid bereikt.

O-Frames zijn door de symmetrische constructie torsie stabieler en temperatuuronafhankelijker dan C-Frames bij grotere kantpersen. Voordeel is 25% materiaalbesparing met een hogere stijfheid en nauwkeurigheid.

Alle CoastOne machines zijn ontworpen na de laatste milieuvriendelijke criteria. Geen afgewerkte olie, laag energieverbruik, geluidsniveau en eenvoudige bediening.

De serie O-Frame Cone kantpersen genereren hun buigkracht door servo-motorisch aangedreven kogelomloopspindels, afhankelijk van de buiglengte van maximaal 1 spindel tot 6 spindels. Iedere spindel wordt afzonderlijk NC gecontroleerd waardoor de parallelliteit tussen bovenbalk en onderbalk eenvoudig ingesteld en aangepast kan worden.
Door deze technologie en snel met meerdere servomotoren kan de bombering eenvoudig voor een perfecte hoek ingesteld worden. De Cone 3000 heeft 5 servomotors op een afstand van 600 mm. Deze 5 NC gestuurde assen zijn buig en bombering in één, deze technologie kan ook direct buigen genoemd worden. De servo-elektrische CoastOne kantpersen zijn geschikt voor integratie met geautomatiseerde cellen. De Omron controle en servo-technologie maakt eenvoudige integratie en communicatie met de servo-technologie van robots mogelijk.

CoastOne wordt in Nederland vertegenwoordigd door Inter-Imex in Utrecht.
CoastOne, hal 12, stand G46
Website Euroblech

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

Kantbank Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

Plaatbewerking

De cirkel is rond voor Adlas Metaalbewerking

23-03 Want toen Adlas nog uitsluitend in Arkel was gevestigd, vormde de rivier De Boven…

Plaatbewerking

Ziptool reduceert gereedschapswissels op kantbank

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij is er 5 jaar geleden mee…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Complete kantbank geeft De Wilde alle vrijheid

22-02 De Wilde Metaal is gespecialiseerd in plaat- en constructiewerk. Door de veelzijdigheid van de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X