Investeerder neemt Micro Machining Group over van Aalberts Industries

De Micro Machining Group, bestaande uit de verspanende bedrijven Technology Twente (Hengelo) en Germefa (Alkmaar), is door de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment en het eigen management overgenomen van het op de AEX genoteerde Aalberts Industries. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

De Micro Machining Group (MMG) heeft twee vestigingen en circa negentig werknemers. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in de productie van hoge-precisie onderdelen voor binnen- en buitenlandse cliënten uit verschillende sectoren, waaronder medisch, optisch, ruimte- en luchtvaart, automotive, defensie en semiconductor.

Volgens Roel Klein, algemeen directeur MMG, hebben Technology Twente en Germefa nationaal en internationaal een unieke positie: “Met onze hoogwaardige machines en gespecialiseerd en ervaren personeel zijn wij in staat om frees- en draaiwerkzaamheden uit te voeren met toleranties van enkele duizendsten van een millimeter. We beschikken daarbij over veel specifieke materiaalkennis, in het bijzonder van titanium en speciale rvs-legeringen.”

De nieuwe eigenaar zal samen met het huidige management actief betrokken zijn bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Cartoef van Panhuys, investment director Standard Investment: “Wij verwachten dat MMG op korte termijn zal profiteren van ons netwerk en de expertise en ervaring van onze mensen. Wij zullen ons concentreren op de verbetering van bedrijfsprocessen, nog stringentere kwaliteitscontrole en de optimalisatie van de marges. De fijnmechanicasector is daarbij versnipperd en wij verwachten in de toekomst overnames te doen van bedrijven met aanpalende activiteiten. Hierdoor zullen we onze positie en slagkracht verder kunnen versterken.”

Aalberts Industries verkoopt de Micro Machining Group omdat deze activiteiten niet meer behoren tot de kernstrategie van de multinational. Hierdoor dreigde er op termijn onvoldoende investerings- en uitbreidingsmogelijkheden voor MMG, dat meer dan twintig jaar onderdeel was van Aalberts Industries. Er is bij zowel Technology Twente en Germefa sprake van een gezonde en winstgevende bedrijfsvoering.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Verspanen

Deze zes metalen kunnen gebruikt worden voor het CNC frezen

18-11 Zoals je mogelijk al wel weet kun je bij CNC frezen gebruik maken van…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Verspanen

Frezen met hoge voedingen

17-03 Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in…

Verspanen

Gietijzer draaien

28-01 Tungaloy Benelux introduceert wisselplaten in de keramische kwaliteit TZ120 voor het draaien van gietijzer…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X