Isah wil groei versnellen met Duitse meerderheidspartner

Het Duitse familie-investeringsbedrijf Bregal heeft een meerderheidsbelang genomen in Isah Software Group in Tilbrug. Oprichter Paul van Abeelen van Isah en het huidige managementteam blijven medeaandeelhouders van het bedrijf.

Isah blijft haar softwareoplossingen op de markt brengen als een onafhankelijk bedrijf binnen Bregal.

Met de ondersteuning van Bregal als meerderheidspartner wil Isah haar netwerk uitbreiden en de groei in de Nederlandse thuismarkt versnellen. De softwareleverancier wil daarnaast ook groeien in de Duitse regio en nog verder daarbuiten. Bregal gaat het bedrijf helpen bij het uitvoeren van haar strategie om haar positie als softwareleverancier in de markt voor discrete productie uit te breiden. De transactie wordt naar verwachting begin 2022 afgerond.

ERP-expertise

Isah, opgericht in 1987 door Paul van Abeelen en Ludo Hessels, blijft haar softwareoplossingen op de markt brengen als een onafhankelijk bedrijf binnen Bregal. Dankzij een groot aantal enterprise-softwarepartnerships binnen haar huidige investeringsportfolio is Bregal in staat om de groeiambities van Isah in de toekomst te ondersteunen door het bieden van strategisch advies, resources en toegang tot een netwerk van toonaangevende industrie-experts.

Als langetermijn-investeerder in proAlpha, een Duitse mid-market ERP-softwareleverancier beschikt Bregal over significante expertise in ERP-oplossingen voor de discrete-productiesector. Paul van Abeelen licht toe: “Met Bregal hebben we een ideale partner gevonden met gedetailleerde kennis van enterprise-software voor de productiesector, die volledig achter onze groeiplannen staat. Het partnership is een waarborg voor onze toekomstige ontwikkeling.”

Als onderdeel van de nieuwe partnerstructuur draagt Paul van Abeelen zijn rol van CEO over aan de huidige CCO Frank Groot, die al sinds 1997 bij Isah werkzaam is. Het volledige managementteam, bestaande uit Wim van Lemmen, Tim van Bergen, Arjen Verhoeff en Peter van Harten, blijft bij het bedrijf. Zij verhogen hun investeringen in Isah, samen met Paul van Abeelen en Bregal. Paul van Abeelen blijft het managementteam van Isah van dichtbij ondersteunen met een focus op strategie, productvisie en klanten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Wilvo robotiseert zwaar én complex zetwerk

09-06 Wilvo in Bergeijk is in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd in omzet. Begonnen als…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema