Jungheinrich geeft budgetmodel heftruck stoerder uiterlijk

0

Jungheinrich heeft z’n lijn kleinste heftrucks onderhanden genomen. De achter aangedreven driewiel trucks hebben een nieuw uiterlijk gekregen. Door de vernieuwingen verstevigen de budgetmodellen hun plaats in het gamma, aldus de producent.

De EFG 1-serie wordt getooid met grote, lichtgrijze zijdelen en een paar gitzwarte velgen, die zorgen voor een robuuste uitstraling. Aan de achterzijde maakte de ‘smiley’ met rode reflectoren in de mondhoeken plaats voor een grimmiger exemplaar met rechte, wit/rode duotone reflectoren. Een nieuwe typeaanduiding in een turquoise achtergrond maakt het plaatje compleet.

Eens per 1.000 uur onderhoud
Door het gebruik van onderhoudsvrije en -arme componenten, heeft de vernieuwde budgettruck slechts eens per 1.000 draaiuren service nodig. De heftruck beschikt standaard over betrouwbare AC-draaistroomtechniek. Jungheinrich CurveControl (optie) reduceert indien nodig de rijsnelheid in bochten, waarmee kantelgevaar voorkomen wordt. De 1-serie heeft standaard de beschikking over Solo-Pilot bedieningshendels met geïntegreerde rijrichtingschakelaar. Joystick bediening (Multi-Pilot) met geïntegreerde rijrichtingkeuze behoort tot de mogelijkheden.

Nog geen meter breed
De  allerkleinste heftruck uit het Jungheinrich gamma heeft een compacte constructie: hij is met 990 mm nog geen meter breed. Dankzij de driewiel-constructie (met aandrijving op het achterwiel) kan hij zelfs in de meest compacte ruimtes uit de voeten. De constructie gaat overigens niet ten koste van de capaciteit: het nominale draagvermogen is tot 4,5 meter (EFG 115) of zelfs 5 meter (EFG 110 en 113) nog volledig beschikbaar.

De ergonomisch ingerichte cabine is hoog genoeg voor zelfs de langste medewerkers. De geveerde bestuurdersstoel is individueel naar lichaamsgewicht- en lengte instelbaar. Uiteraard is de stuurkolom traploos verstelbaar en is de voetplaat, voorzien van antislip mat, onder een natuurlijke hoek geplaatst. De 1-serie heeft een lage op- en afstaphoogte.