Kantenfrezen voor nauwkeurige afschuiningen en radiussen

FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH 18-5 en de kabelgebonden apparaten KFH 17-8 R en KFH-17-15 R. Ze vergemakkelijken het werk voor alle gebruikers die afschuiningen nauwkeurig moeten voorbereiden voor het lasnaadproces. Bovendien kunnen met de machines radiussen worden gefreesd om randen voor te bereiden voor lak- of coatingwerkzaamheden of om scherpe afwerkingsranden zuiver af te ronden.

Kantenfrezen zijn krachtige apparaten voor randbewerking van boorgaten, uitsparingen, radiussen en binnen- en buitencontouren. Het accuapparaat bereikt afschuiningen van maximaal 5 mm bij 45 graden, de beide kabelgebonden apparaten kunnen, eveneens bij 45 graden, afhankelijk van de variant afschuiningslengtes van maximaal 8 respectievelijk 15 mm frezen. De gewenste afschuiningslengtes kan de gebruiker comfortabel instellen op de geleidingslijst met schaal. Naast afschuiningen kunnen gebruikers met de accumachine eveneens radiussen frezen van 2,5 mm en met de beide netapparaten van 3 mm. Scherpe afwerkingsranden worden op deze manier zuiver afgerond om het verwondingsrisico bij zicht- en functieranden te minimaliseren of randen optimaal voor te bereiden voor lak- of coatingwerkzaamheden.

18 Volt accukantenfrees

De accukantenfrees AKFH 18-5 is ontwikkeld voor bankwerkerijen die handzame en eenvoudig te bedienen apparaten nodig hebben om op locatie de randen van een balustradebouw te bewerken. De AKFH 18-5 is ook geschikt voor werknemers die het kabelloze apparaat gebruiken in nauwe ruimtes of in het algemeen prijs stellen op kabelloze flexibiliteit.

Het toerentalbereik kan traploos worden ingesteld van 2.400 tot 7.500 toeren per minuut. Deze kunnen gebruikers direct op de machine selecteren om steeds het geschikte toerental te verkrijgen voor veel verschillende te bewerken materialen. Door de correcte freessnelheden worden de freeswisselplaten optimaal gebruikt wat de duurzaamheid en daardoor de rendabiliteit bevordert.

Krachtige randbewerking

De kantenfrezen worden hoofdzakelijk gebruikt in de werkplaats, om de lasnaadvoorbereiding grotendeels al voor de montage op de bouwplaats af te sluiten. Precies hiervoor zijn de kabelgebonden kantenfrezen KFH 17-8 R en 17-15 R geschikt. Ze worden aangedreven door een 1.700 Watt sterke motor. Met een eigengewicht van 4,6 kilo voor de KFH 17-8 R en 6,4 kilo voor de 17-15 R zijn de apparaten voldoende zwaar, zodat gebruikers zonder extra druk kunnen frezen en zo hun krachten kunnen sparen. Bovendien heeft FEIN de netapparaten uitgerust met een tweehandige bediening (de ErgoGrip), waardoor werknemers de handgeleide machine stabiel kunnen geleiden. Dit is aan het eind te zien aan de hoge freeskwaliteit van het bewerkte werkstuk.

In beide netapparaten is een boostertechnologie ingebouwd. Reden hiervoor is dat vooral bij handgeleide kantenfrezen een sterk wisselende draaimomentbehoefte tijdens het freesproces voorkomt, wat kan leiden tot golven en trillingen. De boostertechnologie reduceert dit met 30 tot 80 procent in vergelijking met conventionele kantenfrezen.

De FEIN KFH 17-15 R is de krachtigste van de drie nieuwe kantenfrezen en is daarom uitgerust met de veertechnologie. Als een gebruiker de KFH 17-15 R nu op een werkstukrand plaatst en de machine start, worden de grote rotatiekrachten verzacht. Dit heeft een positieve invloed op de gelijkmatigheid van het freesproces en op de veiligheid van de gebruiker.

Met de ErgoGrip kan de gebruiker de machine met twee handen bedienen, waardoor deze stabiel kan worden geleid.

Met de ErgoGrip kan de gebruiker de machine met twee handen bedienen, waardoor deze stabiel kan worden geleid.

Snelwisselsysteem

Terwijl in de accumachine de 45 gradenfrees voor afschuiningen en radiussen vast is aangebracht, kunnen gebruikers bij de twee kabelgebonden machines wisselen tussen de 30- of 45-graden frees afhankelijk van de gewenste toepassing en het te bewerken materiaal. Door het snelwisselsysteem kunnen de freeskoppen in een paar seconden worden vervangen. Bovendien zorgt de vleugel-freesopname ervoor dat de juiste freeskop wordt gemonteerd.

Als gebruikers afschuiningen en radiussen moeten frezen met de accukantenfrees FEIN AKFH 18-5, gebruiken ze hiervoor de geleidingsrol en de SX-freeswisselplaten – beide soorten accessoires zijn verkrijgbaar via de vakhandel. De freeswisselplaten worden met een klemschroef bevestigd, de geleidingsrol wordt vervolgens op de freeskop geschroefd. Voor beide netapparaten heeft FEIN vier verschillende KX-freeswisselplaten in het productportfolio opgenomen. Deze worden aangevuld met verschillende geleidingsrollen en twee frezen met hoeken van 30 en 45 graden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Werkplaatstechniek

Topdeal FEIN voor eersteklas boorresultaten

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

MetaalNieuws Extra IM

Topdeals FEIN met kantenfrees en haakse slijper

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

Werkplaatstechniek

Accuslagschroevendraaier met een extreem sterk draaimoment

05-10 De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn accuslagschroevendraaierprogramma uitgebreid met een accuslagschroevendraaier met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X