Kapitaalinjectie voor Olmia Robotics

0
145

Investeringsmaatschappij Venvest Participaties uit Oisterwijk heeft een minderheidsbelang genomen in Olmia Robotics, de cobot system integrator uit Tiel. Door deze kapitaalinjectie kan de leverancier van robotsystemen gecontroleerd verder groeien.

‘’Juist daarvoor zochten we een financiële partner met ervaring op het gebied van industriële automatisering”, zegt Peter van Olm van Olmia Robotics. “Die partner denken we in Venvest te hebben gevonden.’’

Complete robotsystemen
Olmia Robotics is opgericht in 2016 door Peter van Olm en telt momenteel 14 medewerkers. De ambitie is de komende jaren versneld door te groeien en daarvoor is groeikapitaal aangetrokken. Het bedrijf beschikt over complete robotsystemen voor verscheidende toepassingen. Daarnaast worden klantspecifieke oplossingen ontwikkeld en fungeert het bedrijf als (exclusief) distributeur voor verschillende leveranciers van randapparatuur. Olmia Robotics bedient klanten die hun productie- of assemblagelijn met behulp van robots willen automatiseren. Door de flexibele manier van programmeren en een verscheidenheid aan grijpers en andere toebehoren, kan de robot vlot ingezet worden ingezet op klantspecifieke processen.

Groeien in buitenland
Van Olm: ‘’De toenemende focus op gestandaardiseerde oplossingen en het aanbieden van opleidingen slaat aan bij onze opdrachtgevers en leidt tot een bovengemiddelde groei van onze activiteiten. Met behulp van Venvest Participaties wil Olmia Robotics niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland versneld doorgroeien.” Venvest Participaties investeert in ondernemingen met een omzet van tussen de 2 en 10 miljoen euro in Nederland. De investeerder levert naast geld ook een bijdrage in de groei en operationele professionalisering van haar deelnemingen.