Klaassen Machines introduceert nieuwe lijn finishingmachines

Klaassen Machines heeft onder leiding van manager Jurgen Kroeze een nieuwe lijn finishingmachines ontwikkeld, gericht op de metaalindustrie.

In partnership met EVOTEC heeft Klaassen Machines een nieuwe lijn finishingmachines ontwikkeld. De introductie op de Nederlandse markt zal medio augustus/september zijn.

Na anderhalf jaar intensief marktonderzoek, technische analyse en gesprekken met klanten, is Kroeze met zijn team erin geslaagd een reeks machines te ontwerpen die perfect aansluiten bij de behoeften van de markt. “De feedback uit de sector is duidelijk”, zegt hij. “De wens om de kwaliteit van metaalproducten te maximaliseren is groot onder zowel klanten die eigen producten produceren als onder de zogenoemde loonsnijders.”

High-end finishing

Veel bedrijven streven steeds vaker naar een high-end finishing van hun producten, maar de kosten van de machines waarmee dat kan worden gerealiseerd vormen volgens Kroeze vaak een obstakel om hier in te investeren. Met deze uitdaging in gedachten besloot Klaassen om in partnership met het bedrijf EVOTEC een lijn machines te ontwikkelen. Deze nieuwe lijn volgt het beproefde concept van de lasers van Bodor, die Klaassen al een aantal jaren op de markt brengt: standaardisatie, lage kosten en maximale kwaliteit, allemaal tegen een acceptabele investering. “Dit betekent dat bedrijven nu toegang hebben tot volwaardige en kwalitatieve finishing-machines die van alle gemakken zijn voorzien, zonder dat zij daarvoor de hoofdprijs hoeven te betalen”, aldus Kroeze. Hij legt uit: “Ons doel was om de drempel voor investeringen in hoogwaardige afwerkingstechnologie te verlagen. We bieden nu een oplossing, die voor veel bedrijven direct binnen handbereik ligt.”

Gebruiksvriendelijk

Het partnerschap met EVOTEC heeft geleid tot een gamma aan finishingmachines, die gebruiksvriendelijk, efficiënt en duurzaam werken. Elke machine is ontworpen om langdurige prestaties te leveren, waardoor bedrijven zowel investeren in een betrouwbare machine als in de toekomst van hun productiecapaciteit. “Klaassen Machines zet hiermee een belangrijke stap in het democratiseren en uitrollen van hoogwaardige finishing technologieën voor de metaalindustrie”, zegt Kroeze. “Door de ontwikkeling van deze betaalbare, maar kwalitatief hoogwaardige machines, kunnen zowel kleine als grote bedrijven profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van metaalbewerking.”

De introductie op de Nederlandse markt zal medio augustus/september zijn. Vervolgens zal Klaassen voor de rest van het Europese landen een dealernetwerk gaan uitrollen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Honderdste Bodor laser geïnstalleerd bij Lammerink

24-10 De komst van de lasersnijmachine vervult hem als ondernemer ook met trots. “Een laser,…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

Plaatbewerking

Bodor Laser Nederland expandeert ondanks covid

22-03 Zo is Maurice Borger aangesteld ter versterking van de activiteiten in het zuiden en…

Plaatbewerking

Lensink maakt zelf stikstof voor nieuwe Bodor vlakbedlaser

18-11 De nieuwe Bodor vlakbedlasersnijmachine van Lensink Constructie-Machines in Lievelde in de Achterhoek is een…

Verspanen

Tronzadoras aluminium zaagmachines

01-11 Klaassen Machines toont ook deze METAVAK weer een specialiteit uit het brede programma zaagmachines.…

Featured

Paul Meijering breidt service uit met Bodor buislaser

28-06 In de hal van Paul Meijering Stainless Steel ligt een indrukwekkende voorraad buizen, platen en componenten in roestvast…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV