Kleine slijpmachines Atlas Copco

0

Of het nu gaat om grof of fijn slijpen, de nieuwe LSF-29 slijpmachines van Atlas Copco Tools zijn de juiste gereedschappen voor de oppervlaktebehandeling. Vergeleken met hun voorgangers (LSF 28) bieden de nieuwe slijpmachines minstens 20 procent meer vermogen en een aanzienlijk hogere productiviteit – met dezelfde ergonomie.

Diverse optimaliseringsmaatregelen hebben de verhouding tussen vermogen en gewicht verder verbeterd, waardoor de bewerkingstijden worden verkort. De 1 kW schottenmotor van de nieuwe LSF-29 slijpmachines heeft een geïntegreerde toerentalregelaar die ook onder sterke druk tegen het werkstuk een constant toerental behoudt. Dit betekent dat de schuurmachines altijd op de optimale snelheid en met een maximaal rendement werken.

Door het handige ontwerp van de handgreep en de ergonomisch ontworpen veiligheidsstarter ligt een LSF 29 perfect in de hand en zijn goede grip garandeert een betrouwbare en veilige bediening. De verlengde E-uitvoeringen hebben ook een effectieve aanvullende trillingsdemping van de spindel, die wordt geleid door een robuust drievoudig kogellager. De rubberen behuizing in de buurt van de spindel draagt bij aan een soepele werking. Gebruikers van een LSF 29 kunnen hun taken met minimale inspanning snel en efficiënt uitvoeren. Het speciale pendellager verlaagt de trillingswaarden aanzienlijk onder de stroomgrenswaarde van 2,5 m/s² volgens de EU-richtlijn 2006/42/EG. Dit vermindert het risico op trillingsgerelateerde ziekten. Bovendien maakt het pendellager het mogelijk om de frezen veel gemakkelijker te geleiden, waardoor het ‘dansen’ van de gemonteerde punten op het werkstukoppervlak praktisch onmogelijk is.