KMWE benoemt directeur Development & Engineering

0
800

Robbert van der Kruk is per 1 februari aangesteld als directeur Development & Engineering bij KMWE in Eindhoven. Van der Kruk heeft een rijke ervaring in de hightech industrie, onder meer als Director Mechatronics en Embedded Software bij ASML, R&D manager bij Agilent Technologies en Business Unit Manager bij Bosch.

Marc Evers, CTO/COO van KMWE: “Met zijn kennis en ervaring binnen de branche zal Robbert zorgdragen voor een verdere ontwikkeling van de Development- en Engineeringsactiviteiten binnen de KMWE groep.”
KMWE zet met de nieuwe man in op een procesversneller om door middel van meer engineeringsprojecten, meer parts-, module- en systeembusiness te initiëren. Tevens wil KMWE meer ‘white box’ engineeringsprojecten uit gaan voeren; engineeringsprojecten waar de toeleverancier een productverantwoordelijkheid neemt voor de “non key” modules van de klant.
Onder de verantwoordelijkheid van Van der Kruk vallen tevens de in 2012 opgerichte divisie KMWE Projects en de in 2014 opgestarte Joint Venture IDEAS (Indian Dutch Engineering Aerospace Services in India). Daarnaast worden de Development- & Engineeringsactiviteiten in Maleisië verder ontwikkeld en heeft KMWE het voornemen dit jaar ook in Amerika deze activiteiten op te starten.