Koelsmeermiddelen filtreren

Bij Moor Filtertechniek zijn de producten van Knoll prominent aanwezig op de stand. Zo presenteert Moor de KF compactbandfilter, die wordt toegepast om koelsmeermiddelen te filteren bij verspanende bewerkingen.

De filtratie vindt plaats in een filtertrommel waar filtervlies omheen is gespannen. De vloeistof wordt in de trommel ingevoerd en zakt door het filtervlies. Op het filtervlies blijven de verontreinigingen achter. Bij hoog vloeistofniveau draait de trommel, waardoor het afgevangen vuil en verbruikt vlies wordt verwijderd. Het KF filter wordt toegepast bij finish-, slijp- en andere machinale bewerkingen met uitzondering van  hardmetaal en Alu+Si>8%. Het filter is toepasbaar voor zowel olie als emulsie.

Ook het bijbehorende filterpapier wordt getoond. Moor Filtertechniek levert filtermedium of filtervlies uit voorraad voor diverse typen bandfilters zoals papierbandfilters, diepbandfilters en vacuümfilters. De rollen filtervlies zijn standaard leverbaar in een breedte van 37 tot 200 cm en de standaard rollengten zijn 100, 250 of 500 meter. Ook maatwerk is mogelijk.
De medewerkers van Moor informeren de bezoekers voorts over het Moor4C filtersysteem, dat wordt toegepast voor het efficiënt en centraal filteren van emulsie bij een groep werktuigmachines. Door het continue filteren en ontoliën van de emulsie wordt deze in topconditie gehouden en worden alle aangesloten bewerkingsmachines continu van schone bewerkingsvloeistof voorzien.

Moor Filtertechniek, stand B60

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe huisstijl Moor Filtertechniek

04-04 Op de TechniShow was voor het eerst de nieuwe huisstijl van Moor Filtertechniek zichtbaar.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV