Kuka deelt nieuwe ontwikkelingen met systeempartners

0

Kuka lanceert dit jaar verschillende nieuwe hard- en software producten, zoals HMI Easy, KSS 8.5, Kuka.PickControl, de nieuwe Quantec en de nieuwe SmartPAD. Tijdens het System Partner Event Benelux in Houthalen (B) werden de systeempartners van Kuka Automatisering + Robots hierover geïnformeerd.

HMI staat voor Human Machine Interface. HMI Easy is dan ook software die kan worden gebruikt om eenvoudig een eigen HMI te maken. Dit kan men doen door afbeeldingen en bepaalde toetsen toe te voegen. Een ander voordeel van HMI Easy is dat je de procesparameters via een visualisatie gemakkelijk kan aanpassen en bekijken zonder dat enige robotkennis is vereist. Dit betekent bijvoorbeeld dat je eenvoudig een grijper kunt aansturen of de robot kan starten of stoppen.

Verbeterde botsingsherkenning
KSS (Kuka System Software) 8.5 is de opvolger van de 8.3 versie. Dankzij deze update kan Kuka onder andere een verbeterde en vereenvoudigde botsingsherkenning aanbieden aan haar klanten bij de aankoop van elke robot. KSS 8.5 wordt namelijk gratis bij elke robot meegeleverd. Verder heeft Kuka hier ook verschillende operatorrechten ingevoerd, afhankelijk van het bedienersniveau dat elke operator heeft. Dit betekent bijvoorbeeld dat een operator zonder enige robotkennis niet in staat is om per ongeluk het geprogrammeerde pad van de robot te veranderen. Een operator die deze kennis wel heeft en vervolgens inlogt onder zijn gegevens kan dit wel aanpassen.

Kuka deelt nieuwe ontwikkelingen met systeempartners
Kuka.PickControl is een speciaal softwarepakket dat pick- en verpakkingsoperaties met meerdere robots en verschillende pick & place locaties coördineert en synchroniseert.

Productie simuleren
Het laatste softwareproduct dat de Kuka systeempartners leerden kennen, was Kuka.PickControl, een speciaal softwarepakket dat pick- en verpakkingsoperaties met meerdere robots en verschillende pick & place locaties coördineert en synchroniseert. Dankzij de geïntegreerde simulatietool kun je op voorhand je volledige productie simuleren en weet je precies hoeveel robots vereist zijn bij een bepaalde conveyor snelheid om zo de gewenste productiecapaciteit te bereiken. Doordat alle softwarepakketten werden uitgelegd via korte demonstratie, leerden de systeempartners meteen hands-on de producten kennen. Dit gaf hun ook de kans gericht hun vragen aan de Kuka experts te stellen. De systeempartners van Kuka zijn geselecteerde robotintegratoren met wie nauw wordt samengewerkt. Zulke partnerschappen zijn noodzakelijk geworden door de toenemende eisen in de markt. Door ervaringen en knowhow te delen, kunnen zowel Kuka als haar partners de klanten efficiënter helpen. Het delen van kennis was dan ook precies waar het op het partner-event om ging.